Lista: Tio damspelare jag vill se nästa säsong

I år var Tjörns stjärntrio offensivt i fokus match efter match men när jag listar vilka tio spelare jag ser fram emot att se 2016 är bara två utav dem med. Här hittar ni de spelare som jag är nyfiken på åt vilket utvecklingskurvan kommer peka!

1. Emelie Larsson, Tjörns DFF Den offensiva mittfältaren var alldeles för bra för division 3 och nu är frågan om hon kan bli dominant även i division 2. Tjörns största stjärna är en poängmaskin men i tvåan kommer det bli tuffare och det återstår att se hur Larsson kan tackla detta.

2. Irvina Bajramovic, IK Rössö
Snacka om förväntningar på den före detta G-S Orustspelaren! Anfallaren öste in mål i ettan och kunde i princip välja och vraka bland större klubbar. Nu kommer bevakningen vara hårdare. Undra om det går lika enkelt för Rössös egen Zlatan?

3. Caroline Rebane, Stenungsunds IF
Målvakten räddade SIF kvar i ettan med ett otroligt spel i eget straffområde. Stenungsund hade det jobbigt och defensivt fick laget mycket att göra under hela säsongen. Risken finns att det blir likadant även 2016 och då är det viktigt att Rebane levererar.

Trots att SIF kriga i botten släppte laget "bara" drygt två mål i snitt bakåt. Mycket tack vare Caroline Rebane som hade mycket att göra.

Trots att SIF kriga i botten släppte laget ”bara” drygt två mål i snitt bakåt. Mycket tack vare Caroline Rebane som hade mycket att göra.

4. Ilona Thörner, Tjörns DFF
Den kvicka forwarden gjorde 31! mål i trean och det är inte konstigt att SIF drog i henne som ett snöre. Precis som för Emelie Larsson blir det nu ett test för att se om framtidslöftet även kan leverera i division 2.

Med 31 mål i trean är jag nyfiken på hur Ilona Thörner sköter sig i division 2.

Med 31 mål i trean är jag nyfiken på hur Ilona Thörner sköter sig i division 2.

5. Anna Larsson, Vallens IF
Det ser inte ut som att Vallen går ut och jagar målvakter utan det finns stora möjligheter att Larsson vaktar målet även i ettan. Hur hon klarar det? Jo, med tanke på hennes mogna spel när de vann division 2 så kan 15-åringen mycket väl bli att lita på även mot division 1-motstånd.

6. Hanna Stengårds, G-S Orust
Ryktet om anfallarens egenskaper spred sig till Uddevalla och oavsett om Stengårds spelar kvar i G-S Orust eller väljer IK Rössö så ska det bli spännande att se henne utvecklas. Kommer hon löpa och kriga ännu mer och framförallt, kommer hon göra ännu fler mål?

IK Rössö eller G-S Orust. Hann Stengårds har ett tufft val att göra. Oavsett så blir hon spännande att följa 2016.

IK Rössö eller G-S Orust. Hann Stengårds har ett tufft val att göra. Oavsett så blir hon spännande att följa 2016.

7. Amanda Rees, Vallens IF
I januari fyller mittbacken 18 år. Men, oavsett den låga åldern är jag säker på att hon blir en viktig del i division 1-laget 2016. Var en dominant i mittförsvaret i tvåan och gör hon en lika bra säsong i ettan kan hon blir ett byte för klubbar högre upp.

8. Michaela Forsberg, G-S Orust
Orustlaget har äntligen fått in en målvakt och här är en spelare som jag inte har full koll på. Men, enligt uppgifter ska hon vara en trygg sista utpost och framförallt så fylls en viktig position. G-S Orust kommer slåss för guldet i tvåan och då gäller det att Forsberg håller tätt.

9. Vilma Odengard, IK Rössö
Efter att hon kom tillbaka från sin skada så var Odengard suverän och här har Rössö lagt beslag på en guldklimp. Men, tar hon en plats i stjärnspäckade Uddevallagänget? Det återstår att se, men hon kommer definitivt vara med och slåss.

10. Evelina Persson, Stenungsunds IF
Den kreativa mittfältaren vann SIF:s interna skytteliga 2015 och frågan är om inte Thomas Danielsson ska flytta upp Persson ett steg. Om nu inte en forward värvas in vill säga. Persson har mycket boll i sig och visade att hon höll en hög division 1-klass i år.

I NÄSTA VECKA LISTAR JAG TIO HERRSPELARE SOM JAG ÄR NYFIKEN PÅ……håll utkik.
/Simon

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s