Fotbollsbloggen listar: STO-områdets bästa framspelare DAM

Jag skriver många rader om vem som gör målen för våra lag men för att de stora målskyttarna ska näta krävs det även bra framspelare. Det står aldrig i historieböckerna vem som assade till målet men här listar jag STO-områdets bästa framspelare på damsidan.

Emelie Larsson, Tjörns DFF.

Emelie Larsson, Tjörns DFF.

1. Emelie Larsson, Tjörns DFF
Larsson får mycket plats på bloggen och det är inte konstigt att hon även hamnar på denna lista. Hittar ofta sin lekkamrat Ilona Thörner med läckra passningar som ger anfallaren friläge efter friläge. Kommer vinna lagets poängliga i år. Tro mig.

2. Jenny Strandberg, Vallens IF
Har otroligt mycket boll i sig och vill alltid lagets bästa. Kan gå förbi sin försvarare men vet sedan när hon ska släppa bollen och hittar ofta sin syster Alexandra Strandberg eller Lisa Lindqvist i bra lägen.

Karin From, G-S Orust.

Karin From, G-S Orust.

3. Karin From, G-S Orust
Orustklubben har tappat sin stora målskytt Hanna Stengårds men med hjälp av Froms bollkänsla och speluppfattning kan en ny målskytt säkerligen växa fram. From kommer nämligen leverera flera assist från sin släpande anfallsposition och Elin Nilsson kommer bara tacka och ta emot.

Lisa Lindqvist, Vallens IF.

Lisa Lindqvist, Vallens IF.

4. Lisa Lindqvist, Vallens IF
Sure, hon gör många mål, det vet vi alla. Men, hon skapar även många lägen för sina medspelare och det är många gånger man sett henne springa i djupet för att sedan leverera en öppen passning till löpande kamrater.

5. Evelina Persson, Stenungsunds IF
SIF:s eleganta mittfältare är en utav lagets viktigaste spelare och när det fungerar för Persson så fungerar även SIF. Persson gör en hel del mål men är framförallt viktig med sina öppnande passningar.

6. Sandra Vallin, Henåns IF
Jag har svårt att sätta foten på hur det kommer gå för Henån i år men jag kan garantera att när laget gör mål så har Sandra Vallin säkerligen stått för själva målet eller framspelningen. Kommer hitta sina kamrater gång på gång i år och verkligen bidra till flera 3-poängare.

7. Marianne Bye, Stenungsunds IF
Har förvisso en ganska defensiv position men med hennes skickliga teknik så kommer hon inte bara få in ett lugn i laget. Hon kommer även spela fram till flera mål och lägen i division 1.

8. Frida Olofsson, Vallens IF
12 assist på 17 matcher i fjol, som försvarare! Har en fantastisk förmåga att leverera passningar till sina medspelare och bidrog med många målgivande passningar från fasta situationer. Lär slå frisparkar och hörnor med perfektion även i år.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s