Doldisen Linda Nilsson kan skjuta TDFF till division 1

Superstjärnorna Wilma Pettersson, Emelie Larsson och Ilona Thörner kan man skriva spaltmeter om efter deras makalösa säsong 2015. Nu är vi dock inne på 2016 och just nu är Tjörns DFF serieledare i division 2. Mycket på grund av en tekniker som klivit fram vid sidan om stjärntrion. Nämligen rutinerade Linda Nilsson som hittills stänkt in fyra mål.

Rutinerade Linda Nilsson har en inlett året fantastiskt och hennes TDFF leder tvåan.

Rutinerade Linda Nilsson har en inlett året fantastiskt och hennes TDFF leder tvåan.

Just nu ligger TDFF på en kvalplats till division 1. Tänkte ni att det skulle gå så här bra?
– Vi har satsat hårt från början med mycket träningar och fys för att kunna vara ett av de fyra bästa lagen i division 2 men vi är nog lite förvånade över att ligga i toppen. Vi trodde det skulle vara lite tuffare att nå dit. Men, och andra sidan har vi inte mött alla lagen ännu.

När ni inlett så här bra, kan ni ha någon annan målsättning än att ni ska vara där när serien är slut?
– Ja, absolut! Vi behöver en bredare trupp där vi som spelare får höjas tillsammans. Självklart är det jätteroligt om det visar sig att vi håller förstaplatsen tills serien är slut men jag tror också att det kan vara nyttigt och bra för oss att få utveckla oss ännu mera i division 2 ytterligare ett år till innan vi tar oss till division 1.

Hur mycket har tränaren Peter Larsson i era framgångar?
– Peter är en engagerad bra tränare och har följt det yngre laget i många år så det tror jag har haft sin fördel med att många spelare har känt sig trygga och valt att fortsätta spela fotboll. Samt att Peter låter oss spela mycket träningsmatcher vilket har resulterat i ett roligt passningsspel.

Det har pratats mycket om Pettersson/Thörner/Larsson, och jag hyllar dem ofta på bloggen. Men, i år har du gjort fyra mål och ligger tvåa i interna skytteligan. Har du en annan roll än i fjol eller har du en förklaring till att det gått så bra?
Det gör du med all rätt i, de är unga, duktiga och viktiga för laget. För min egen del så har jag tre knäoperationer på de senaste fem åren så jag kom tillbaka sent förra säsongen efter den sista korsbandsskadan. Så i år fick jag äntligen mig en ordentlig försäsong och känner mig äntligen hel. Håller tummarna att det inte ska hända nånting mer nu och känner att jag har mer att ge.

Sist men inte minst. När division 2 summeras i höst. Var hamnade då Tjörns DFF?
Jag vill, hoppas och satsar såklart på platsen högst upp. Det hade varit en riktigt bra resa för TDFF. Men jag tror vi kan åka på lite uppförsbackar så jag får säga att vi till slut kommer trea, avslutar en blygsam Nilsson.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s