I helgen fylls läktarna i Svanesund – 11:e upplagan av Luciacupen

Vi är mitt i futsalcuperna och i helgen spelas Luciacupen i Svanesund, Orust. 11:e upplagan smygstartar ikväll med Oldboys/korp/kompislag och fortsätter sedan lördag med herrarnas slutspel för att sedan avslutas med damslutspelet på söndag.

Libertás Gzim Istrefi hade lekstuga med lagen i Luciacupen 2016. Men, i finalen tog det stopp mot Costa Oeste.

Libertás Gzim Istrefi hade lekstuga med lagen i Luciacupen 2016. Men, i finalen tog det stopp mot Costa Oeste.

Den före detta SIF-spelaren Emelie Liljered, fick lyfta bucklan 2016 med sitt Kungsbacka DFF.

Den före detta SIF-spelaren Emelie Liljered, fick lyfta bucklan 2016 med sitt Kungsbacka DFF.

Förra årets herrslutspel slutade precis som Bilfinger Cup med en drömfinal mellan Costa Oeste och Libertá. Då vann Costa Oeste finalen efter att Edvin Ahmadi gjort sista målet från eget straffområde.

På damsidan börjar det sprida sig åt Göteborgshållet och förra årets vinnare, Kungsbacka, vann cupen rättvist. I år är både Jitex och Hovås/Billdal med och enligt cupgeneralen Pontus Olsson så är lagen favoriter.
– Ja, det får man säga. Sedan hoppas vi givetvis på de lokala lagen som är med. Rössö är väl säkert även dem med och slåss om segern.

Hur tror du att det går i herrslutspelet?
– Det blir förmodligen Libertá eller Costa Oeste som slåss om det. Känner dock inte till hur bra Limmared, Upphärad, Högsäter och Färgelanda är. Men, i vilket fall, så hoppas jag även här på ett lokalt lag som går långt.

Känns förberedelserna inför cupen okej?
– Absolut, det ska bli hur roligt som helst att det äntligen drar igång. Vi har jobbat hårt inför cupen och där är 19 platser av 20 fyllda på herrsidan, 16 av 16 på dam och 10 av 10 under fredagens spel. Vi hoppas att läktarna fylls under hela helgen och att det blir lika lyckat som föregående år. Då var det trångt om platserna och det kan ju självklart bero på att kvalitén var hög under hela helgen, avslutar Olsson som arrangerar cupen tillsammans med spelare och ledare från Stala/Myckleby.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s