Lucka nummer 12: Årets största ”besvikelse”

Favoriter? Mjo. Tillsammans med Morlanda skulle Svenshögen slåss om seriesegern och visst skulle man fixa ett återtåg till division 5. Med den truppen. Och med den kvalitén på södersexan. Men, det gick åt pipsvängen. Laget gjorde förvisso 69 mål på 16 matcher. Men, på de 16 matcherna har laget hela 5 förluster. Det gjorde att laget slutade trea, bakom både Rönnäng och Morlanda. 

Det skulle vara svårt att komma till Hällungevallen och ta 3 poäng. Så blev inte fallet. Svenshögen förlorade mot både Rönnäng och Morlanda och slutade "bara" 3:a i sexan.

Det skulle vara svårt att komma till Hällungevallen och ta 3 poäng. Så blev inte fallet. Svenshögen förlorade mot både Rönnäng och Morlanda och slutade ”bara” 3:a i sexan.

Jag hade det lite på känn när jag såg DM-matchen mot Morlanda innan serien drog igång. Det räckte att Marcus Knutsen fick bollen så var det mål. Men, jag tänkte samtidigt att laget skulle fixa andraplatsen om nu Morlanda skulle ta hem seriesegern.

Svenshögen förlorade mot Skärhamns B-lag och förlorade även mot Stala/Mycklebys B-lag.. Lägg där till att man har målskillnaden 3-9 mot seriesegrarna Rönnäng, över två matcher. Återtåget tuffade inte längre från lilla San Siro.

En missberäkning och en svag insats av Oilers som är riktigt revanschlystna inför 2017.

Niclas Johansson, tränare för laget tillsammans med Niklas Sundling, ger sin syn på varför det inte blev division 5-spel 2017: – Vi hade problem med skador på en del spelare. Philip Vrakking försvann ganska snabbt. Han hade varit väldigt viktig enligt mig. Sedan har vi ju Martin Caster som har stora problem med sitt knä som också han är en väldigt viktig spelare. Niklas Sundling var ju borta 5-6 matcher med sträckt baksida. Sedan kan man ju inte alltid skylla på det men det är många viktiga pjäser där och då blir det ju en obalans i laget tyvärr. Sedan leverade vi inte när det behövdes. Vi har ju båda Rönnängsmatcherna där jag tycker att vi har för dålig inställning och det blir vi straffade för. Jag tycker helt klart att vi gör en lyckad säsong men det räckte inte hela vägen tyvärr.

Var Rönnäng och Morlanda i slutändan bättre?
– Nej. Rönnäng fick tre poäng som de inte skulle haft egentligen. Vi är ett bättre lag än dem men visade tyvärr inte det när vi möttes. Morlanda slår vi på bortaplan men räcker tyvärr inte till hemma. De vinner många matcher i slutet med uddamålet och det gör inte vi, avslutar Johansson och lämnar ordet över till sin kollega Niklas Sundling: ”I Svenshögen spelar man får att det ska vara skoj och man inte ska behöva ta det 110 procent seriöst. Men hade föreningen, tränare och spelare gått in 110 procent för att verkligen vinna sexan så tror jag det hade sett annorlunda ut.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s