Lucka nummer 24: Årets ”bästa tränare”

Stenungsunds IF gjorde sin bästa säsong sedan storhetstiden på 90-talet och även om truppen var den bästa på flera år så vill jag ge stor cred till mannen som basade och coachade laget. Från sidan har han en tränarstil som påminner om Jürgen Klopp och det är fantastiskt att se hans engagemang bredvid planen. Men, när säsongen var över och SIF började fundera på 2017 kom beskedet. Björk slutar som tränare för klubben. Ett för mig märkligt beslut, men samtidigt har jag inte satt mig in i hela situationen. Men, jag ville ändå ha några ord från Björk…

I sista luckan i december korar jag Jonas Björk till den bästa tränaren i STO-området, trots att han fick lämna SIF efter säsongen.

I sista luckan i december korar jag Jonas Björk till den bästa tränaren i STO-området, trots att han fick lämna SIF efter säsongen.

Klassisk sportfråga. Hur kändes det?
– Det var ett konstigt och abrupt slut för mig. Även om jag kan respektera att de vill ha in någon ny. Truppen vill ha en ny röst med nya ideér och även det respekterar jag. Jag får ta lärdom av allt och förhoppningsvis blir jag en bättre tränare av detta också. Hade allt varit perfekt så hade jag förmodligen varit kvar. Jag är precis i början av tränar-resan och kan ju förbättra allt så klart.

Nu börjar en ny resa….
– Ja, jag är klar som U-19 tränare och akademichef för Ljungskile SK.
Jag är oerhört stolt och glad över att få tillhöra Ljungskile SK igen. Ända sedan jag lämnade LSK 2004 har jag haft en dröm att få komma tillbaka och hjälpa klubben på nått sätt. Nu blir min roll att leda U-19 och att ha ett övergripande ansvar för LSK:s akademi. Jag ser detta som en ny och mycket spännande utmaning i min tränar och ledarkarriär, säger Björk som förutom nya tränarjobbet kan titulera sig bästa tränaren i STO-området 2016…om Fotbollsbloggen STO får välja…efter kapacitet på nivå…

GOD JUL!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s