Krönika: Gå ihop, enas och starta ett konkurrenskraftigt damlag i STO-området, NU!

Jag älskar ju när det finns varma själar, som vill jobba ideellt för sin klubb. De som efter sitt 07 till 16-arbete tar bilen vidare till klubbstugan för att måla, städa, coacha ett lag eller lägga lite tid på klubbens sociala medier. Men, sportsligt då? Ja, på damsidan har jag mer att önska.

Emma Röös SIF

Jag saknar ett konkurrenskraftigt damlag i de högre divisionerna. Ett Stenungsund, ett Vallen, ett Orust, ett Tjörn eller ett Henån. Ett lag som alla vill spela för, ett lag som alla vill slå och framförallt, ett lag som vill satsa mot Elitettan.

Jag jämför mycket med IK Rössö och ser alla STO-lag som långt från Uddevallaklubben när det kommer till det mesta. Laget är attraktivt och får talangfulla spelare till sig, från andra närklubbar. Klubben har riktlinjer, mål och sportsliga resultat. Klubben är aktiva på sociala medier och framförallt, de satsar!

SIF och Vallen åkte ur division 1. Orust ska med sin tunna trupp upp dit och fightas nu. Och där kommer laget att få det OTROLIGT tufft om de inte förstärker innan serien drar igång. Längre resor, mer krav och framförallt så möter de mycket bättre lag än Bullaren.

Tillbaka till de där ideella krafterna. De där som älskar sin klubb. Är det där skon klämmer? Är det för att man har för mycket hjärta för sin förening som man inte kan tänka sig en sammanslagning mellan klubbar och göra ett lag som är vassare än alla andra? Tänk er till exempel ett SIF/Vallen i en division 1-serie. Då börjar det likna något! Visst, flera talangfulla spelare kanske skyfflas åt sidan och får spela B-lagsfotboll när man ”toppar” en elva för att nå högre poängplaceringar. Men samtidigt får de seniorfotboll i kanske division 2, plus att det även där blir konkurrens. Laget skulle ha en trupp på 30 spelare där man slåss om 11+11 platser. Och dit de bästa spelarna från Orust/Tjörn lockas. Eller göra tvärtom: Man skapar ett Ö-lag där de bästa spelarna från Stenungsundsområdet ”värvas”. Eller en sammanslagning av alla våra damlag?

För vissa låter detta otroligt spännande och för vissa kanske det bara suckas med tanken att ”det går aldrig med alla individer för SIN förening!” eller andra argument som är MOT.

Kolla den här truppen. Det måste vara fler än jag som hade velat se den samspelt i en division 1-serie. Vi döper den till FC STO – mot dameliten.

Målvakt: Anna Larsson, Caroline Rebane
Försvar: Kristina Halldin, Ulrika Tartagni, Agnes Isaksson, Alice Arvidsson, Alexandra Roholt,
Mittfält: Emelie Larsson, Caroline Ohlsson, Hanna Stengårds, Jenny Strandberg, Evelina Persson, Vilma Odengard
Anfallare: Karin From, Lisa Lindqvist, Emma Röös, Sandra Vallin,

För mig som bara ser matcherna och läser tabellerna så hade jag älskat ett samarbete. Men köper även att ni, Marith, Henke, Hannu och ni andra, tycker detta låter som galenskap…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s