Stala/Mycklebys mittfältsmotor lämnar klubben – klar för värsta rivalen

Henån vann division 5 och bara några veckor senare kvalade även Stala/Myckleby upp till division 4. För Mattias Mattsson, Orustkombinationens innermittfältare, blev det dock sista matchen med gänget i storsegern mot Åsebro. Han har nu bestämt sig för att lämna klubben, och återvänder till moderklubben Henåns IF.

Mattias Mattsson har bestämt sig för att lämna Stala/myckleby, för värsta konkurrenten, Henåns IF.

Mattias Mattsson har bestämt sig för att lämna Stala/Myckleby, för värsta konkurrenten, Henåns IF.

Varför lämnar du?
– Det är något som legat i mitt huvud länge, har funderat på byta i tre år men har varit lite feg och sagt nej till många lag. Jag har gjort sju seniorsäsonger i Stala och det är svårt att hålla upp motivationen och suget i så många år. Sedan får man ge Henån cred som har ringt mig i fyra år i rad och visat intresse. Detta året känns rätt för dem har många unga killar som tagit jättesteg och ser riktigt intressanta ut.

Hur reagerar killarna i Stala/Myckleby?
– Man kanske får någon fulare tackling i ryggen under derbyna, men tror dem har rätt stor förståelse också. Jag bor i Henån och är här från början.

Hur ser du på lagens chanser i fyran?
– Jag tror att det kommer gå bra för båda lagen. Det är svårt att bedöma nivån på division 4 och jag har väldigt dålig koll på lagen. Jag kan dock inte tänka mig att steget från femman till fyran är lika stort steg som fyran till trean.

Henån har oftast spelat med Tommy Johansson, Emil Johansson och Philip Nilsson på det centrala mittfältet. Kan du ta någon av de platserna?
– Det är roligt med konkurrens och det tvingar alla att prestera på topp vilket är nyttigt. Jag vill helst spela centralt men sedan är det upp till tränarna om de vill ha mig mer offensivt eller defensivt, avslutar Mattsson som ser fram emot derbyna mot Stala/Myckleby.
– Derbyna är alltid höjdpunkterna på säsongen..

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s