Philip Andersson byter division 2 mot spel med Oilers i sexan

Oddevold? Ljungskile? SIF? Örgryte? Nej, det blir inget spel i något av dessa elitlag utan SIF:s mittback Philip Andersson har valt att skriva på för klubben han spelar futsal för, Svenshögens SK. Fotbollsbloggen STO blev givetvis nyfiken varför han väljer division 6 före division 2.

En av Stenungsunds IF:s bästa spelare lämnar klubben...för spel med Svenshögen i division 6.

En av Stenungsunds IF:s bästa spelare lämnar klubben…för spel med Svenshögen i division 6.

– Jag ville från en början få en ny utmaning i en högre division, men på grund av jobb-byte så fick jag inte ihop det med tider och så vidare. Vill även få tillbaka glädjen i fotbollen, och de känner jag att jag får med Svenshögen där många vänner dessutom spelar. Det också skönt med lite mer fritid just nu.

Kommer du spela med Oilers hela året?
– Det är tanken just nu, annars hade jag inte valt dem. Om det skulle dyka upp något annat i sommar och mitt sug är större så får jag ta ställning till det då. Men, jag går in för att vinna division 6.

Din lagkompis i SIF, Mattias Larsson, spelade ju även han med Svenshögen i futsal i vinter. Hur nära var det att även han lämnade SIF?
Vi håller kontakten hela tiden såklart, men han har nog aldrig varit riktigt sugen på att ta ett sånt långt steg neråt i seriesystemen.

Är du sugen på någon annan position än mittback i år?
Vi har inte pratat så mycket om det ännu, utan jag spelar där jag gör mest nytta för laget. Så bli inte förvånad om jag spelar forward, avslutar Andersson…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s