Fotbollsbloggen listar: Vinterns bästa nyförvärv

Hör upp! Det är snart bara en månad till seriestart! Snacka om att tiden går fort! Underbart för en nörd som mig och det måste vara fantastiskt för er som kämpar med armhävningar, beep-test, spänstträning och intervaller på de här långa försäsongerna.

Men, vilket lag har egentligen värvat bäst? Ja, nyförvärven är många och jag tänkte lista de 10 största övergångarna till STO-klubbar. Nu kör vi!

STO-områdets bästa nyförvärv 2017. Elin Nilsen ska bli oerhört intressant att följa i år. Förmodad skyttedrottning.

1.Elin Nilsen Kungsbacka DFF till Orust FC
Jag hade listan klar. Philip Andersson var etta, som det häftigaste nyförvärvet i STO-området. Men, så dök anfallaren Elin Nilsen upp och med över 80(!) allsvenska matcher på sitt CV är förstaplatsen ohotad. Orust FC har fått ett tillskott av hög kvalité och det visade hon direkt upp i helgens DM-match mot Vallen. En ny kelgris till Orustpubliken och en radarpartner till Karin From som sätter skräck i alla division 1-försvar.

2.Philip Andersson Stenungsunds IF till Svenshögens SK
Hur motiverar man sig när man lämnar en division 2-klubb för att lira i den näst sämsta serien med ett lag som kallar sig ”Oilers” eller ”Högen”? Jo, är det någon som kan det så är det mittbacken från Stenungsund. Han kommer bli ett enormt tillskott till den här truppen och med hans inställning till att vinna matcher så kommer motivationsfrågan inte vara ett problem.

3.Emelie Larsson Tjörns DFF till Stenungsunds IF
Den offensiva mittfältaren har varit Tjörns bästa spelare i flera säsonger och det är inte konstigt att även Orust och Vallen ville ha Larsson. Kommer fortsätta sin stora poängskörd även i SIF och stundtals, när man ser Larsson mot försvarare i division 2, så ser det ut som flicklagsfotboll när hon leker sig fram.

4.Adam Bergholtz, Ödsmåls IK till Stenungsunds IF
Hur ersätter man Philip Andersson? Jo, man värvar den bästa mittbacken i hela division 4 både 2015 och 2016. Bergholtz utveckling har varit otrolig de senaste åren och han har varit alldeles för bra för fyran. Hur han kommer hålla i division 2? Jo, han kommer att slåss med Marcus Hjelm om att vara lagets bästa spelare 2017. Tro mig.

5.Jonathan Fhager-Karlsson, Klubb okänd till IFK Valla
Alla drömmer om att värva en riktig målskytt och Robin Olofsson andades ut när JFK skrev på. Anfallaren kan vara skillnaden mellan att tillhöra toppen av femman kontra botten. Så bra är han. Lär, om han får vara skadefri, tillhöra toppskiktet i femmans skytteliga och har sett otroligt het ut under försäsongen. 25 mål i division 5?

6.Mattias Larsson, Stenungsunds IF till Stala/Myckleby
Han har inte alltid varit helt ordinarie i division 2-klubben men med den rutinen, med den spelförståelsen, med den tekniken och med den inställningen så kommer han bidra med mycket i division 4-klubben. Stefan Vennström log nog lite extra när ”Matte” skrev på och kladdar han inte för mycket på bollen i år så kan Angelo Malesic och de andra ha fått en ny lekkamrat.

7.Linda Nilsson, Tjörns DFF till Orust FC
Hon älskar att utmana. Gör mycket poäng. Har bra fötter. Och bidrar med mycket utanför planen. Martin Hagström och Orust FC gjorde helt rätt som kontaktade Nilsson som kommer ta en ordinarie plats yttermittfältet i division 1-klubben.

8.Mattias Mattsson, Stala/Myckleby till Henåns IF
Mattsson har varit Stala trogen genom många år men väljer nu att återvända till sitt Henån. Och i Mattsson får Henån en mittfältare som passar idealiskt in i truppen. En spelare som visar mycket hjärta, lägger ner jobbet, och som har bra egenskaper även i ett omklädningsrum.

Johannes Stengårds är tillbaka på ön, denna gång i Gilleby IF. Där kommer han ha lekstuga med försvararna i division 5.

9.Johannes Stengårds, IFK Uddevalla (IK Svane) till Gilleby IF
Stengårds har showat på kanten på Orust ganska nyss, då i Stala/Myckleby, men väljer nu Gilleby IF där han kommer höja laget. Har visat under försäsongen att han är en poängspelare som älskar att gå förbi sin gubbe på kanten. Påminner en del om Oskar Jansson och Gilleby får nu femmans bästa kantspringare.

10.Behar Tahiri, Vallens IF till Ödsmåls IK
Ojämn? Det är bara förnamnet. Men, i sina bästa stunder så har Thaqi/Saengsri fått in en lirare och kämpe. Kan spela i princip överallt och se stundtals loj ut. Men, när han blixtrar till är han vass och samtidigt så kommer han göra mycket mål och assist. Även som ytterback. Ödsmåls bästa nyförvärv i år.

Strax utanför listan:

Matilda Larsson Tjörn-Vallen
Robin Jakku Stala/Myckleby-Rönnäng
Linus Hallin Valla-Rönnäng
Niklas Rehnby Okänd klubb-Svenshögen
Jonas Gabrielsson Ytterby-Stala/Myckleby
Daniel Eriksson Morlanda-Henån
Lina Landgren Lerkil-SIF

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s