Krönika: ”Jag ser ingen potentiell seriesegrare 2017”

Henån vann, tätt följt av Stala/Myckleby som sedan gick upp i fyran även dem.

Orust FC körde över allt och alla och vann division 2.

Rönnäng vann till slut sexan före Morlanda som kvalade upp.

2016 var ett fantastiskt STO-år sett till sådana här framgångar som ovan. Men, vad har vi då att vänta av 2017? Visst, vi är bara inne på försäsongen men jag är lite skraj. Jag ser just nu ingen potentiell seriesegrare. Jag ska gå igenom serie för serie, så får vi se om ni håller med mig, utan att jag tippar exakt hur det går för lag för lag.

HERR

Division 2 norra Götaland:
Här har vi Stenungsunds IF. Seriesegrare? Nej nej nej. Inte ens nära. Det räknar nog inte ens föreningen med. Trots förra årets överraskande tabellplacering.

Division 4 Bohuslän/Dalsland
Vi har i flera år haft ”derbyfemman” men i år blir fyran lika intressant. Ödsmål – Henån – Stala/Myckleby – Vallen. Vilka härliga matcher vi har att se fram emot. Men, någon lokal seriesegrare får vi inte. Ödsmål ska väl ligga där uppe även i år men Dalslandslagen är för fysiska och guldet kommer troligtvis hamna på dal. Säkerligen i Mellerud.

Rasmus Magnusson och hans Gilleby kan få bära favoritstämpeln i femman tillsammans med Lysekil. Men, serieseger? Nja…

Division 5 Bohuslän
Valla – Skärhamn – Rönnäng – Gilleby.
Seriesegrare? Nej. Lysekils AIK har i princip värvat ihop hela SAIS division 3-gäng och även om Gilleby möjligtvis kan skrämma LAIK så räcker inte laget hela vägen. Tjörnlagen då? Nej, det kommer antagligen sluta med att de tar för många poäng av varandra. Men räkna med hetsiga matcher!

Division 6 södra Bohuslän
Nu måste ni väl tycka jag är knäpp? Svenshögen har ju värvat Philip Andersson och Nicklas Rehnby. Visst blir det serieseger? Njae, jag är rädd att det inte blir det. Visst, Oilers kommer komma antingen etta eller tvåa men laget som står högst på tronen enligt mig är FC Diaspora.

Division 7 Bohuslän
Torp GoIF? Serieseger? Jag vet, man får inte skoja om det. Men tyvärr är det så att spelarna och ledarna i det här gänget blir glada för minsta lilla poäng i sjuan.

DAM

Division 1 norra Götaland
Orust FC är i den här serien för att se och lära. Inte för att vinna serien. Nämner jag serieseger så kommer nog coach Martin Hagström gapskratta högt…i flera minuter. Nej, med den här tunna truppen så är allt över nedflyttningsstrecket en bonus!

Hanna Oscarssons Orust är i division 1 för att se skillnaden mot division 2. Men, laget har inte tänkt att gå upp i Elitettan…

Division 2 nordvästra Götaland
SIF och Vallen kommer båda från division 1-spel 2016 och många tränare kommer nog se lagen som favoriter. Men, det är en alldeles för tuff serie för att ta hem guldet för våra Stenungsundsgäng. Vänersborg, Trollhättan, Skepplanda, Lödöse/Nygård och Skoftebyn. Det är inga ”ställa ut skorna-matcher”.

Division 4 Bohuslän/dal
Henåns IF startade upp sin dam-seniorverksamhet så sent som 2016 och man åkte på lite smällar mot Dalslandslagen. Nu är man ett år äldre men någon serieseger redan nu finns inte på kartan. Det unga Henån måste bli ett par år äldre innan de kan nosa på guldet.

Är jag ute och cyklar lite här och var? Jag hoppas det! För jag vill inget annat än att bevaka STO-lag som slåss uppe i toppen av våra lokala serier.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s