Efter Henåns överkörning i derbyt: ”Stevie Wonder hade gjort det bättre”

DM-derbyt mellan Henån och Stala/Myckleby skulle bli en förfest inför den underhållande division 4-serien 2017. Men, det slutade med att HIF förnedrade Stefan Vennströms Stala/Myckleby. Laget vann med 8-1(!) och har satt ribban inför kommande derbyn i seriespelet.

Kramkalas. Henåns IF bjöd upp till dans i helgen och körde över stackars Stala/Myckleby i DM.

Fotbollsbloggen STO kontaktade lagens tränare, så de kunde ge sin syn på vad det var som egentligen hände:
– Stala/Myckleby vek ner sig vid 4-1 men det är samtidigt inte rättvist med 8-1. Vår målvakt Mattias Svensson räddade ett friläge vid 0-1 och hade de gjort 0-2 där så kunde det slutat annorlunda. Det blev alldeles för stora siffror. Jag ser oss inte som några som helst favoriter inför derbyna i år för jag vet att Stala/Myckleby kommer komma rejält revanschlystna inför mötena, säger Fredrik Nilsson och fortsätter:
– Vi har ännu inte förlorat på försäsongen men det är ändå svårt att bedöma var vi står. Vi är alltid tunga att möta och har en bred trupp med många spelare som har lokal anknytning och jag har angenäma problem med laguttagningen.

Stefan Vennström då, vad säger man efter 1-8 mot värsta rivalen?
– Vi börjar bra första halvtimmen och kunde gjort både 2-0 och 3-0. Vi förde matchen och är på tårna. Sedan släpper vi tre billiga mål inte paus och orkar inte fullfölja matchen på rätt nivå. Vår vikarierande målvakt Peter Andersson ska ha en eloge för att han ställde upp trots att han inte stått på mycket. Dock hade Stevie Wonder gjort det bättre, säger Vennström och skrattar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s