Martin Hagström slutar som tränare för Orust FC – bara veckor innan seriestart

I höstas avancerade Orust FC till division 1 för första gången i klubbens historia och snabbt därefter bestämde tränaren Martin Hagström att han fortsätter ett år till i klubben. Men, nu, bara några veckor innan division 1-spelet drar igång, så kastar han in handduken. Varför? Ja, Fotbollsbloggen hörde av sig till Hagström som fick ge sin syn på det hela.

Martin Hagström slutar som tränare för Orust FC och klubben har nu en kort tid på sig att hitta en ersättare.

– Det är ett av de tuffaste besluten jag fattat. Försäsongen har varit som en lång mardröm där jag hela tiden har brottats med min egen motivation. Så fort jag känt en liten ljusning har det kommit någon ny motgång och man har varit tillbaks på botten igen. Jag har inte kunnat bidra med den energin jag har velat till laget och min egen insats som tränare inte alls ligger i nivå med hur jag själv tycker att det ska vara. Laget förtjänar bättre än vad jag har kunnat ge den senaste tiden och tillslut kände jag väl att det fick vara nog, säger Hagström.

Hannu Lintunen, ordförande och en av grundarna till klubben, är nedstämd när jag får tag på honom.
– Det är jobbigt, tråkigt och kommer enormt olägligt. Martin har verkligen utvecklat Orust och har varit otroligt omtyckt och respekterad. Jag trodde inte det skulle gå så här långt. Nu ska styrelsen träffas på torsdag för att se hur vi går vidare och tills vidare kommer assisterande tränaren Karin From ha hand om det tillsammans med Stefan Relfsson, som kom genom ett förslag från spelarna. Spelarrådet ska få sätta sig ner och samla tankar och funderingar i hur vi ska gå vidare, säger Lintunen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s