Fotbollsbloggen listar: Dessa spelare gör flest mål i år

Man kan säga att flera anfallare är egoistiska och bara tänker på att själva hamna i målprotokollet. Många spelare värvas till lag för en uppgift, att göra mål. Och visst är det en viktig uppgift för en forward, att målen sitter. Inte minst för lagets skull.

I STO-området har vi flera spelare som älskar att göra mål, och många är extremt bra på att avsluta. Men, vem gör egentligen flest mål i år, och hur många gör spelaren? Jo, jag har förutsett detta och rankar här vilka spelare som kommer dominera STO:s skytteliga 2016, dam och herr.

HERR:
1.Daniel Sundling, Svenshögens SK 21 mål (22 mål 2016)
22 mål i fjol är en siffra han givetvis vill slå i år. Men, nu har han fått konkurrens i anfallet av Niklas Rehnby och då är det inte säkert det blir lika många. Men, målen kommer trilla in då SSK spelar i en serie där 7 av 11 lag är B-lag.

Glenn Johansson kommer fortsätta producera för sitt Henån och jag rankar honom högre än bland annat Angelo Malesic i Stala/Myckleby.

2.Jonathan Fhager-Karlsson, IFK Valla 18 mål
Det är synd att JFK inte spelar i ett bättre lag för då hade han toppat den här listan. Nyförvärvet. som har spelat i den finska högstaligan har en enorm speed och Vallas backlinje kan tryggt slå den där långa bollen upp till sin snabba frälsare.

3.Oskar Jansson, Gilleby IF 17 mål (16 mål 2016)
Gjorde sin bästa säsong någonsin 2016 och bidrar mycket i Gillebys offensiv. I år har han dock fått konkurrens om skytteligatiteln då både Johannes Stengårds och Simon Blanck kommit in i laget. Men, visst gör han minst 17 mål för laget som kommer komma topp 3 i år.

4.Ahmed Hassu. Ödsmåls IK 15 mål (9 mål 2016)
Hassu spelar i ett bollförande lag och han har imponerat under försäsongen. Chanserna kommer hagla för ÖIK och Hassu och frågan är om jag inte kommer få en knäpp på näsan, för visst kan Hassu göra 20-25 mål i år.

5.Glenn Johansson, Henåns IF 13 mål (24 mål 2016)
Kommer inte få lika mycket chanser i fyran som i femman. Henån får dock lita mycket på sin starka forward som kan vara skillnaden mellan toppen och botten för nykomlingen.

DAM:
1.Lisa Lindqvist, Vallens IF 22 mål (14 mål 2016)
2013, när Lindqvist fick en hel säsong i division 2 sist, så gjorde hon 28(!) mål. Så många blir det inte i år men Vallen möter några blåbär och där kommer siffrorna rinna iväg. Se bara på DM-matchen mot Smögen (19-0). Lindqvist är den som ska göra målen när Vallen ska bli ett topplag.

2. Lina Landgren, Stenungsunds IF 16 mål
Jag var lite osäker, när Emma Röös lämnade, vem som skulle ta över som lagets stora målskytt. Men, det verkar som att nyförvärvet Landgren hoppat in i den rollen. Precis som Lindqvist så kommer det några enklare matcher i tvåan och då rullar bollarna in. 16 mål måste hon och SIF vara nöjda med.

Lisa Lindqvist har varit skadad under försäsongen men jag räknar med henne och jag räknar även med att hon snittar något mål per match i år.

3. Sandra Vallin, Henåns IF 15 mål (14 mål 2016)
Ett år äldre och ett år mer rutin från seniorfotboll. Har sett vass ut på försäsongen och kommer stundtals leka med dalslandsförsvararna. Gör hon dessa 15 målen så kommer Henån högre upp i fyran, och det tror jag hon och laget lyckas med.

4. Linnea Strömberg, Vallens IF 15 mål
Jag såg talangen i DM-matchen mot Smögen där hon satte en hel del bollar i nät. Och även om det fanns mängder med chanser så var det inte vilka avslut som helst. Blir viktig på kanten och fixar lätt minst 15 mål i år.

5 . Elin Nilsen, Orust FC 12 mål
Värvad för att göra mål och frågan är om det (även om de vägrar erkänna det) inte blir en intern skytteligakamp mellan henne och Karin From i år. Men, oavsett så var ”Sparven” viktig att få in till Orustlaget som spelar i ettan för första gången och där varje mål blir viktigt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s