Nu drar säsongen äntligen igång – och så här slutar helgens matcher

Eftersom jag tippat alla serier där STO-lag är inblandade så ger jag mig in på att även tippa helgens matcher.

TORSDAG
D
ivision 5 Bohuslän
19.00 Groheds IF-Skärhamns IK 1-8
Grohed är bedrövliga i år sett till försäsongsresultat och här får SIK en tacksam resa. En härlig start på säsongen för Tjörnlaget.

Juan Ibacache, Skärhamns entusiastiska uttrycksfulla materialare, kommer jubla enormt när SIK på torsdag tar årets första 3 poäng!

FREDAG
Division 2 Nordvästra Götaland
12.00 Stenungsunds IF-Herrestads AIF 1-1
Två jämna lag som stött på varandra flera gånger senaste åren. Känner varandra väl och detta blir målfattigt.
13.00 Vallens IF-Smögens IF 15-0
Kommer Smögen ens dyka upp? I DM möttes lagen nyss och då blev det 19-0.

Division 5 Bohuslän
13.00 IFK Valla-Lysekils AIK 2-4
Tuffast möjliga start för Tjörnlaget när seriefavoriten LAIK dyker upp. Kan bli tight men i slutändan orkar inte Valla som får se sig besegrade.

Division 2 Norra Götaland
15.00 Stenungsunds IF-Lerums IS 1-0
Premiären gick över förväntan och jag trodde inte det skulle gå så enkelt mot Vänersborgs IF. SIF är tighta bakåt och det är tacksamt att möta seriens sämsta lag redan i den andra omgången. Normén avgör på straff..om inte Johannesen knuffar bort honom.

Division 4 Bohuslän/dal
15.00 Högsäter GF-Stala/Myckleby 4-1
Ett Högsäter som förmodas tillhöra toppen mot en nykomling som gått bedrövligt på försäsongen. Visst, det gäller mer nu och då kanske Stala/Myckleby vaknat ur sin koma men tyvärr räcker det inte mot ett tungt Dalslandslag.
15.00 Herrestads AIF-Henåns IF 2-2
Jag har funderat i veckor på hur denna match ska sluta och jag står fortfarande som ett frågetecken. Därför blir det ett fegt kryss mellan två lag som imponerat stort i träningsmatcher/DM. Det kan mycket väl bli att Tom Ekliden sänker sin moderklubb.

MÅNDAG
Division 4 Bohuslän/dal
14.00 Vallens IF-Kungshamns IF 3-4
Detta kan bli en smaskig historia för publiken. Två oberäkneliga lag som kommer spela en offensiv fotboll och där två försvar kommer få det tufft. Målrikt!
15.00 Eds FF-Ödsmåls IK 2-5
Upp till bevis ÖIK! Vi vet vad ni kan och vi vet vad ni har för ambitioner. Säsongen kan få en bra start med en förnedring av Eds FF. Gör jobbet!

Division 5 Bohuslän
15.00 Stångenäs AIS-Rönnängs FF 5-2
En tuff start för nykomlingen från Tjörn. Att åka till Brastad och möta spelskickliga SAIS på ett snabbt konstgräs. Det passar inte Rönnäng som kommer få jaga..jaga..jaga.
17.00 Svarteborg FK-Gilleby 1-6
Här kommer det lossna rejält för offensiva sevärda Gilleby. En perfekt inledning på säsongen där laget kommer köra över Svarteborg på konstgräset. Ja, det kan till och med sluta tvåsiffrigt.

Division 1 Norra Götaland
15.00 Skövde KIK-Orust FC 4-1
Skövde imponerade stort på mig när jag såg dem mot Vallen förra året. Om de har liknande lag nu vet jag inte och jag önskar såklart att Orust krigar sig till en poäng. Men, spelar Skövde som de gjorde då, så har Orust en låååång resa hem. Tomhänta.

Division 2 Nordvästra Götaland
15.00 Tjörns DFF-Skoftebyns IF 0-10
Snälla säg att Ekåsvallen är spelduglig. Då kommer detta inte bli lika pinsamt som om laget skulle spela på Vallas konstgräs. Tjörn har tappat viktiga spelare, har knappt en spelartrupp och möter ett duktigt Skoftebyn. Be en bön…

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s