Fotbollsbloggen summerar – Detta hände i helgen

Premiärhelgen blev så bra som man förutspått och ÄNTLIGEN är det igång på allvar. Matcher hit och matcher dit gör att ni kanske inte har koll på allt som hänt. Så här kommer en liten genomgång:

Helgens ”det trodde jag aldrig”:
Att Valla skulle vara vassa offensivt, med firma Meyer/JFK, hade jag på känn. Men, 4-0 hemma mot stora seriefavoriten Lysekil! Jag lyfter på hatten!

Det fanns heller inte på kartan, att Stala/Myckleby, som hade försäsongsresultat som 0-7, 1-8, och 0-6, med sig in i premiären mot Högsäter, skulle VINNA med 2-3. Mot ett Högsäter som vill tampas om en division 3-plats. Snacka om att vara bäst när det gäller. Och snacka om att jag var fel ute när jag tippade hemmaseger…

Helgens ”vad var det jag sa”:
Det är inte ofta jag prickar rätt och det är inte helt enkelt att sätta rätt resultat när jag innan helgen tippade STO-lagens matcher.
Men, jag sträcker på mig när jag igår såg att Tjörn förlorade med 0-10 och Ödsmål vann med 2-5. Exakta siffror mot vad jag förutspådde.

Helgens ”målskyttar som ska leverera”:
Alla lag har strikers som är tänkta som målgörare alternativt frälsare. I Chelsea heter han Diego Costa och i FC Rosengård Lotta Schelin. Men, vi har några lokala lirare, som också inledde säsongen strålande!

Angelo Malesic, Stala/Myckleby – Har han ens varit med i träningsmatcherna? Och när han väl varit med så har han nästan gömt sig under en sten. Men, seriepremiär – då är saken annorlunda. Malesic satte två själv och spela fram till det tredje i Orustlagets premiärseger med 3-2. Repris på fjolårets framgångsrika säsong?

Ahmed Hassu, Ödsmåls IK – Tänkt som hela STO-områdets stora skyttekung och började säsongen precis som Malesic – två mål och en assist.

William Meyer, IFK Valla – Det kunde blivit en intern kamp om skytteligatiteln mellan Vallas anfallare men firma Meyer/JFK levererade denna gång tillsammans. Ska det äntligen blomma ut totalt för Meyer i år? När han gör två mål och är på strålande humör, då växer hela IFK Valla. Jag såg till och med en gnutta självförtroende hos Meyer.

Pontus Olsson och hans SIF kom inte alls upp i rätt nivå i hemmapremiären mot Lerum,

Helgens ”nej nej nej”:
Seger i premiären och ett övertygade spel mot Vänersborg. Förväntningarna var skyhöga inför hemmapremiären mot förmodade bottengänget Lerum. Vad gör SIF då? Ja, inte skapar målchanser i alla fall. Nej. Inte en enda på 90 minuter rättare sagt.

Tjörns damer har haft en jobbig försäsong med få spelare och laget drog sig ur DM. När man sedan förlorar premiären med 10-0. Ja, det gör inte saken lättare inför fortsättningen…

..och på tal om tvåsiffrigt. När jag dagarna innan premiären av division 5 gick ut med att Rönnäng skulle åka ur så svarade coach Adis Nakicevic att laget älskar att vara underdogs. Men, det är väldigt tyst nu, efter 10-0 i baken i Brastad. AJ AJ AJ.

Helgens ”snyggaste mål”
Jag har inte varit överallt i helgen, och kan tyvärr inte klona mig. Men, jag njöt lite extra när jag såg Vallens unga David Björk driva bollen framåt och dra iväg en projektil från 30 meter mot Kungshamn. Det konkurrerar ut Lisa Halldins makalösa frispark mot Herrestad, med minsta möjliga marginal.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s