Helgens lyckligaste förening – vecka 3

Det är dags att summera helgen och då väljer jag lägga fokus på en enda förening. Vallens IF.
Och jag börjar med att erkänna att jag hade fel..dessutom helt fel! 

Efter att jag sett matchen premiären mellan Vallens herrar och Kungshamn (2-2) så skrev jag ett besviket Twitterinlägg där jag var rädd att Vallen inte skulle ta några fler poäng i år. Vallens förmodade skyttekung Hampus Andersson såg loj och ointresserad ut och Vallen var knappt värda en pinne. Men, mycket har hänt sedan dess…MYCKET. Hampus Andersson leder skytteligan i division 4 och Vallen har klättrat i tabellen, till en fjärdeplats.

Hampus Andersson, ni skakar Henån och tar så när poäng på bortaplan och nu vinner ni mot serieledande Stala/Myckleby. Hur bra är ni egentligen?
– Vi är bra i en halvlek mot Henån men inte alls bra i andra. Mot Stala/Myckleby spelar vi inte lika bra men är inte lika dåliga som vi var i andra halvlek mot Henån vilket gör att vi lyckas vinna, plus att Felix Jonsson i målet stod för några nyckelräddningar. Vi är i princip ett nytt lag i år med många unga spelare. Vi kan spela riktigt bra fotboll men vi måste bara se till att de håller sig hela matchen ut. Hittar vi det så kan vi bli riktigt vassa i år.

Du själv leder skytteligan i division 4. Hur bra är du jämfört med tidigare säsonger?
– Just nu känns det bra så nu gäller det att hålla det! Jag har fått en hel försäsong så det är ju positivt. Jag brukar ju vara uppe i toppen av skytteligan och kriga så jag siktar på att göra 20+ mål i år. Jag gjorde ju 19 förra året. Men framförallt bidra till laget. Om det är mål assist eller bara öppna ytor för andra spelar inte så stor roll, avslutar Andersson.

Jenny Strandberg avgjorde derbyt mot SIF i helgen och är säker: ”Vi vinner serien”.

Vi hoppar vidare till föreningens damlag. I en av årets två viktigaste matcher, derbyt mot SIF, så vinner laget med 2-1 efter att Jenny Strandberg avgjort i den andra halvleken. Du har ju varit i Vallen i många år. Hur skön var känslan i omklädningsrummet efter matchen?
– Den var riktigt go! Det är alltid härligt med en vinst och extra härligt just i denna matchen!

Hur gick målet till?
– Målvakten lämnar retur på en frispark och jag siktar på mål. Bollen styrs in i mål av en röd spelare. Det var ett riktigt turmål jämfört med Tinas (Kristina Halldin) mål som det däremot var det klass på! Jag tycker absolut att resultatet speglar matchen. Vi kanske inte har jättemånga lägen men vi har mycket boll och vårdar den.

Hur rankar du er och SIF i den här tuffa serien?
– Det är en svår fråga! Jag tycker att resultaten i de andra matcherna har varierat och därför är det svårt att få sig en bild av motståndet. Men då både Vallen och SIF åkte ner från ettan så borde vi ha en hög placering.

Vem vinner serien?
Vi, såklart!, avslutar Strandberg.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s