En månad efter seriestart – här är elvan som presterat bäst!

Drygt en månad efter att serierna drog igång har vi fått svar på många frågor, samtidigt som vi också står med vissa frågetecken. Valla hade det tufft i fjol men är nu obesegrade och leder division 5. Stala/Myckleby förlorade allt på försäsongen men ligger nu i toppen av fyran efter stora skalper. Orust FC började starkt i division 1 men har sedan dalat. Många frågor och flera svar gör att det kommer bli extra roligt att följa fortsättningen. 

Det var lagen. Nu till spelarna! Här kommer min STO-elva, med de spelarna som jag tycker har presterat bäst so far!

Målvakt:
Louise Persson, Orust FC
Den talangfulla keepern kastades in i hetluften redan i fjol, när laget stod utan ordinarie målvakt. Sedan dess har hon bara växt och växt. Visar ingen som helst respekt mot spelarna i division 1 och visar stort självförtroende. Kommer bli ett tufft beslut för Karin From att ta ut målvakt nu när Michaela Forsberg är tillbaka från skada.

Försvarare:
Mattias Johansson, Torp GoIF
Laget går tungt i inledningen av sjuan och har släppt in 9 mål på 2 matcher. Men en som inte ska lastas är backen Mattias Johansson som hålla huvudet högt. Kommer bli otroligt viktig för Torp i år och när Johansson är bra kommer hela laget lyftas.

Lisa Halldin, Stenungsunds IF
När jag skulle summera första månaden trodde jag aldrig att jag skulle räkna in 4 mål på Lisa Halldin. Men, faktum är, att vänsterbacken förutom sina fantastiska frisparksmål även varit lagets i särklass bästa spelare i de första fyra matcherna. Jag hade varit livrädd om jag vore målvakt i ett motståndarlag i tvåan när Halldin får ett frisparksläge.

Jakob Thorén, Skärhamns IK
Skärhamn är ett topplag i år och då ropar Thorén ”ÄNTLIGEN!”. Med tunga säsonger bakom sig resultatmässigt så fortsätter han att prestera och det spelar ingen roll var tränarna sätter honom. Han är lika bra som mittback och som innermittfältare.

Adam Bergholtz, Stenungsunds IF
Stort hopp från fyran till tvåan. Javisst. Men trots detta så har Bergholtz varit BÄST i SIF i inledningen av serien och han är en gigant både längs marken och på huvudet. Lägg där till att han garanterat kommer vara med och slåss om den den interna skytteligatiteln.

Filip Samuelsson, Ödsmåls IK
Jag trodde aldrig att Samuelsson skulle trivas som mittback i och med att han älskar att utmana och leverera poäng. Men, på hans ”nya” position så verkar han trivas lika bra svenskar gör när solen sticker fram. Har varit Ödsmåls bästa spelare i de första matcherna och kommer bli viktig nu när laget kliver in för att möta svårare motståndare.

Mittfältare:
Rasmus Kindemo, Stala/Myckleby (K)
I SIF använde Stefan Vennström Kindemo som ytterback och stundtals var han bänkad. Nu är rollen en helt annan. I Stala/Mycklebys första säsong i fyran på länge har Kindemo varit i en klass för sig. Har varit galet bra, bidrar med otroligt mycket poäng och har klivit fram som en matchvinnare. Just nu leker han fotboll och frågan är om det inte är dags att SIF:s ledning ger sig ut till Orust och spanar?

Bästa spelaren i hela STO-området första månaden (sett till division man spelar i). Ja, Rasmus Kindemo blir kapten i den här elvan för sin insats i Stala/Mycklebytröjan under första delen av säsongen.

Leo Adolfsson, IFK Valla
Har verkligen fått en nytändning sedan han och brorsan stack till konkurrenten. Med en ”ny” position som innermittfältare har han blivit Robin Olofssons kelgris och krigar enormt. Lägg där till 4 mål på 5 matcher!

Marcus Johansson, Henåns IF
I femman tyckte jag att det gick lite för enkelt för den minsta Johansson men han har visat att han även kan trolla i division 4. Är den pjäsen i HIF:s offensiva uppställning som varit vassast och när man hör gång på gång att motståndare och publik som inte känner Marcus Johansson tycker att nummer 7 i Henån var bra, då ska han även ta en plats i den här elvan.

Jenny Strandberg, Vallens IF
Det kanske är tjötigt när Strandberg och Kristina Halldin gång på gång prisas som bäst i Vallen. Men, det är inget nytt i år heller. Strandberg trivs otroligt bra på innermittfältet i den blåa tröjan och kommer vara viktig för Jivbys lag nu när det är dags att haka på topplagen i serien.

Anfallare:
Elin Nilsen, Orust FC
Nyförvärvet ligger 4:a i skytteligan i division 1 och kommer bli otroligt viktig för att laget ska hänga kvar i serien. Är ett ständigt hot offensivt och bjuder alltid på det där lilla extra. Har blivit Orustpublikens nya favorit.

Tränare: Robin Olofsson, IFK Valla
Olofsson fick in helt rätt spelare inför säsongen och då måste man även lägga till att det har gjort att hela laget växt. En på papperet ”trög” backlinje har växt till seriens kanske bästa och offensivt, ja, där är laget livsfarliga! Femmans bästa lag njuter just nu!

Strax utanför elvan: Felix Jonsson Vallen, Christoffer Tollesby Gilleby, Kristina Halldin Vallen, Jonathan Fhager-Karlsson Valla, Christoffer Dahlström Stala/Myckleby, Behar Tahiri Ödsmåls IK, Jennifer Davidsson Henån, Daniel Eriksson Henån, Carl Strömberg Gilleby, Patrik Hagström Skärhamn, Richard Cindric SIF, Philip Andersson Svenshögen.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s