Efter segern mot gamla klubben Orust FC – nu hoppas Malin Skoglund på serieseger

Malin Skoglund, IK Rössö (här under Luciacupen i Svanesund) blev helgens vinnare när hon mötte sin gamla klubb Orust FC.

I fredags spelades en speciell match för många inblandade. Division 1-mötet mellan IK Rössö och Orust FC. Malin Skoglund, som tidigare spelat i Orust FC (då Gilleby/Stala) stod nu på andra sidan planhalvan och fick se sitt lag besegra nykomlingarna med 1-0.

Hur var känslan vid slutsignalen?
Först och främst glädje över att vi vinner och tar 3 poäng! Men självklart också en lättnad. Vi hade pressen på oss och att vi lyckas hantera det och ta 3 poäng i en sådan här uppmärksammad match tycker jag är starkt.

Var det extra nervöst, i och med mötet med din gamla klubb där du fortfarande umgås och känner flera av spelarna?
Det är klart man hade en annan känsla inför denna matchen än andra. Derbyn är ju alltid speciella och jag har sett fram emot denna matchen länge. Sedan om de var nervositet vet jag inte, är nog för gammal för det. Det var nog mer grejen att mina kompisar skulle vara mina rivaler i 90 minuter och att min pappa, som i normalt fall är mitt största fan på läktaren, skulle sitta i motståndarbåset.

Var allt som vanligt med din relation med Orustspelarna efter och innan matchen?
– Ja det tycker jag! Vi har varit vänner i så många år och självklart skulle inte det här påverka vår relation. Men vi pratade om det för ett tag sedan, att vi skulle sköta det här snyggt hur de än gick och att vi skulle vara goda vinnare mot varandra, för alla skulle ju givetvis inte vara nöjda med resultatet. Vi hade sedan länge bestämt en heldag ihop dagen efter matchen för att fira en av tjejerna i Orust. Kanske inte jätteklokt att ta det då men det var den enda dagen som funkade för alla i och med att vi har matcher varje helg att anpassa oss efter. Självklart kändes det bättre för mig att hänga med dem när vi hade vunnit, men jag tycker att jag skötte de bra och tog inte upp matchen, utan det fick dem göra. Fast det är klart, det var inte snällt av mig att gå runt i en Rössötröja hela dagen. Men jag vet att dem kan ta det.

4 matcher – 0 förluster. Hur långt ska det räcka för Rössö i år? Och vad har du för drömscenario när serien avslutas i oktober, både för er och Orust?
– Vi har haft en bra start i år, men vi tar en match i taget och nu har vi fullt fokus på Gauthiod borta på torsdag. Självklart är drömscenariot att vi och Lidköping gör upp om seriesegern den 1 oktober när vi möts i sista omgången! Men, där är vi inte än. Det kommer krävas ett hårt jobb i varje match för det är många bra lag i årets serie.
Givetvis hoppas jag att det kommer gå så bra för Orust som möjligt, dock inte när de möter oss. Jag tror de har goda chanser att slåss om en placering i mitten. Det är ett hårt arbetande lag som kommer ställa till de för många lag i serien, avslutar Skoglund.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s