Efter klubbytet till GAIS – nu vill Andreas Peterson ha speltid

Inför den här säsongen lämnade den före detta Vallen och SIF-spelaren Andreas Peterson Levanger i Norge för att prova lyckan i GAIS i Superettan. Men, starten i grönsvart har varit knackig och den kvicka mittfältaren har fått nöta mycket bänk. I förra veckan dök han upp på Ödsmåls IP i derbyt mellan ÖIK och Vallen och då blev jag givetvis nyfiken…

Andreas Peterson har fått nöta en hel del bänk i GAIS men har tålamod och väntar på den riktiga chansen. (Bild: Levanger).

Blev du sugen när du såg matchen?
– Jag är alltid sugen på att spela! Nej, men jag hade en ledig helg och var i Stenungsund. Jag har många kompisar som spelade och det var flera år sen jag kunde titta på. Jag har faktiskt inga planer på att ta steget ner, utan hoppas kunna fortsätta på denna nivån och se om det går att ta ett steg till så småningom.

Ja, hur går det egentligen i nya klubben?
Det känns bra så här långt, kul med en klubb med så stort engagemang från fansen och folk runt omkring. För egen del har det varit okej, lite in och ut ur laget, tyvärr lite mer ut. Men det är bara kämpa på, för chanserna kommer alltid. Jag har tålamod.

Vad är största skillnaden på GAIS kontra Levanger?
Svårt att jämföra. Det känns som vi har ett bra lag precis som i Levanger förra året, kanske att bredden är lite större i Gais. Sen är väl skillnaden utanför lite mer påtaglig, antalet fans och organisationen är av naturliga skäl större i Gais. Levanger är en yngre klubb i en mindre ort.

När man spelar i Superettan. Lever man på fotbollen då eller är det många i laget som jobbar vid sidan om?
– Just nu är det bara fotboll. Träning på morgon och vissa dagar dubbelpass. Men det var mer under försäsongen. Någon jobbar och någon studerar lite extra på sidan, men kanske mer för att göra något annat också.

Jag undrar, och säkerligen många andra, och jag måste givetvis fråga: När kommer du hem?
– Jag har faktiskt inga planer på att ta steget ner, utan hoppas kunna fortsätta på denna nivån och se om det går att ta ett steg till så småningom, avslutar Peterson.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s