IFK Valla slåss på allvar om en division 4-plats

9-0 mot Groheds IF gör att IFK Valla tillfälligt toppade division 5. Med 6 matcher utan en enda förlust. Med flest gjorda mål av alla lag i serien. Och med Jonathan Fhager Karlsson och William Meyer i toppen av skytteligan. Coach Robin Olofsson gnuggar just nu händerna och njuter.

IFK Valla öser in mål och är obesegrade i division 5. Men, någon uppflyttning till fyran har coach Robin Olofsson inte börjat tänka på.

Trodde du att det skulle gå så här bra?
– Hade du sagt detta innan serien så hade jag svarat att det låter som den perfekta starten och det hade jag inte vågat hoppats på. Men samtidigt fanns det mycket som vi ledare vara nöjda med under försäsongen.

Har du respekt för lagen som slåss där uppe med er?
– Det finns flera lag i toppen som man har stor respekt för av olika anledningar. Men framförallt Lysekil. Det var den perfekta premiären hemma på Fjällebro då dem inte hunnit sätta sitt spel riktigt. Självklart har vi respekt för Skärhamn då det blir en förmodat toppmatch samt ett stort derby här på ön. Gilleby har jag sett för lite, men det som skrivs om dem säger att dem är riktigt starka.

Hur mycket har Jonathan Fhager Karlsson betytt?
– Jonte betyder massor för oss och är en perfekt anfallare i division 5. Grymt duktigt på att skapa målchanser, springer i 90 minuter och är en ganska bra måltjuv. Men, det viktigaste vi får ut av Jonte är hans engagemang som smittar av sig på andra spelare i truppen och den energin han ger är verkligen guld värd. Sedan skall vi inte glömma att vi har massor av spelare som tagit ett jättekliv inför denna säsongen, så jag tror inte vi hade haft 16 poäng och gjort 29 mål. Men ett topplag, absolut!

Om ni skulle gå hela vägen. Hur hade det här laget klarat sig i division 4?
– Tankarna inte i närheten finns efter 6 omgångar. Men om man väldigt snabbt leker med tanken ifall är svaret JA och NEJ. Om spelarna vill och tränar så mycket som behövs så skulle vi kunna klara ett kontrakt. Men självklart så fungerar det inte så på den nivå vi är på utan det kommer saker i vägen som jobb och familj. Vi skulle behövs spetsa till truppen och framförallt bredda den för att klara oss på nästa nivå, avslutar Olofsson.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s