Fotbollsbloggen rankar: STO-lagens säsongsinledning

Gilleby smyger med i toppen av femman och kommer bli att räkna med i höst. Laget har förstärkt samtidigt som de har fått tillbaka viktiga skadade spelare.

Innan säsongen tippade jag serie för serie och jag trodde inte vi skulle få se något STO-lag som seriesegrare. Men, vi är snart inne i juni och det ser onekligen ut som att jag kommer att få fel. Här rankar jag toppen till botten av STO-lagen – hur de har inlett säsongen.

1.IFK Valla – 7 matcher. 0 förluster. Serieledare. 31 gjorda mål. Det räcker så. STO-områdets just nu formstarkaste lag.

2.Ödsmåls IK – Övertygande vinst i viktiga seriefinalen mot Mellerud borta i helgen och obesegrade i division 4. Leder serien före just Dalslandslaget och laget har inte bara fått tillbaka Kjellström. De har även hittat ett spel som stämmer till 100 %.

3.Gilleby IF – Tänkt som ett topplag och har motsvarat förväntningarna. Smyger med bakom Valla och Lysekil och har fått in bra killar i laget. Svagt dock att ”bara” få 2-1 mot Hamburgsund i fredags.

4. Vallens IF dam – Fyra segrar på sex matcher är ett bra facit och laget slåss om en division 1-plats. Dessutom har laget ett enkelt spelschema kommande omgångar.

5. Svenshögens SK – Har fortfarande inte förlorat och slåss i toppen av sexan men har samtidigt inte övertygat. 2-2 mot Bokenäset är under all kritik och snart väntar seriefinal mot SIF Oldboys.

6. Stala/Myckleby – Själv trodde jag innan serien att Henån skulle vara snäppet vassare sett till försäsongsresultat. Men, Vennström/Tartagnis lag har 4 segrar på 7 matcher. Fullt godkänt!

7. Skärhamns IK – Har 6 poäng upp till serieledande konkurrenten IFK Valla. Lagen möts 20 juni då mycket står på spel. Unga SIK har gjort det helt okej so far men är sårbara när viktiga spelare är borta.

Henåns IF har blandat och gett i fyran men är en svårslagen nykomling. Räkna med känslor i derbyt mot Stala/Myckleby!

8. Henåns IF herr – Tunga Henån har ”bara” 2 segrar på 7 matcher men är svårslagna och ligger trots detta femma i division 4. Släpper inte in många mål och framåt kommer det snart lossna.

9. Stenungsunds IF herr – Inledde urstarkt men formen har dalat. Har nu fem matcher utan seger och Lundin o co tittar nog ner istället för upp i tabellen. Tung förlust i måstematchen mot Nordvärmland igår.

10. Orust FC – Nykomlingarna började med 4 poäng i de inledande omgångarna men sedan har det gått knackigare. Ligger trea från slutet men det som Karin From ska ta med sig är att laget inte förlorar stort i förlustmatcherna. Det talar för att det snart vänder.

11. Henåns IF dam – Släpper in otroligt mycket mål. 32 bollar rättare sagt. Bland annat 7 i baken mot SIF:s B-lag. Vinner mot bottenlagen men har betydligt svårare mot lagen ovanför sig.

12. Vallens IF herr – X mot jumbon Ed. X mot Kungshamn som är trea från slutet. Hade det inte varit för skrällsegern mot Stala/Myckleby så hade jag rankat Vallen ännu lägre. Hampus Andersson är namnet som kan skjuta Vallen kvar i fyran. Men, det ser hopplöst tufft ut.

13. Torp GoIF – Visserligen äntligen en seger i riktigt seriespel. Men det mot nystartade SIK Boys. Är betydligt bättre i år och det som talar för Torp är att dem ”bara” släppt in 11 mål på 4 matcher.

14. Stenungsunds IF dam – Har på 5 matcher fortfarande inte vunnit och går tungt i tvåan trots att de kommer från division 1. Har fått tillbaka Emma Röös men frågan är om hon kan skjuta laget kvar i serien. Förlusten mot Vallen tog HÅRT.

15. Rönnängs FF – AJ AJ AJ! 7 matcher 7 förluster. 36 insläppta mål. För att hänga kvar som nykomlingar i en serie krävs det förstärkningar. Det lyckades inte RFF med. 0-1-målet mot Lane i den 90:e minuten i helgen speglar den här säsongsinledningen väl.

16. Morlanda GoIF – Utgått på grund av spelarbrist.

17. Tjörns DFF – Utgått på grund av spelarbrist. (Spelar ihop med Orusts B-lag i division 3)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s