Fullspäckat schema för Vallens stora framtidslöfte

Fotbollslivet leker just nu för Vallens talang Linnea Strömberg. Hon har tagit en ordinarie plats i division 2-laget. Blev matchens lirare senast mot Skepplanda och gjorde då även 1 mål och 1 assist i 2-0-segern. Men inte nog med det. Hon vann nyss skol-SM och har även varit iväg på läger med Bohusläns bästa 15-åringar. Snacka om att mycket händer kring yttermittfältaren som har höga ambitioner:
– Jag vill lyckas med fotbollen och gå så långt som möjligt. Jag vill kunna leva på det, spela i ett bra klubblag och även i landslaget, säger Strömberg.

Yttermittfältaren i Vallens IF, Linnea Strömberg, har stora ambitioner och hoppas på landslaget i framtiden.

Kan du berätta om när er skola blev bäst i Sverige?
– Vår skola, Änglagårdsskolan i Göteborg, gick till ett finalgruppspel där vi fick möta Jönköping och Aspudden. Där vann vi med 4-1 och 5-0! Jag gjorde två mål mot Jönköping och ett mot Aspudden! Det var 40 lag från olika skolor med i SM och det var Änglagårdsskolans första SM-guld på tjejsidan, fortsatte Strömberg som några dagar senare åkte till Uddevalla.

Hur var det på förbundslägret?
– Det var bra! Det var det första lägret för tjejer födda 2002 och man kan säga att det var ett förberedande läger för Elitlägret som vi ska åka på i sommar.

Hur gick matcherna?
– Vi mötte Dalsland och Småland och vi var totalt 16 utespelare och 2 målvakter. Det gick bättre och bättre för mig för varje dag men tyvärr förlorade vi båda matcherna.

Kan du jämföra Skol-SM, förbundslägret och att spela division 2-fotboll med Vallen?
– Tempot i SM-laget kan faktiskt vara högre än både division 2 och matcherna med förbundslaget och det har ju att göra med att flera spelare spelar i Elitettan och damallsvenskan. I Vallen är det dock mer taktik och spelsystem och även mer fysik, avslutar Strömberg som med sitt Vallen möter Åsebro/Brålanda på söndag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s