Topp 10 – Spelare i STO-området som har underpresterat under våren

Sommaren är här (?) och vi börjar så sakta gå mot fotbollsuppehållet där lagen samlar krafter inför hösten. Våren går att sammanfatta på flera sätt och jag har redan gjort det med en ranking av lagens prestation (Fotbollsbloggen rankar: STO-lagens säsongsinledning) och vilka spelare som var bäst i början av säsongen (Här är de spelare som presterat bäst). Men, jag ska även ranka spelare som jag hade förhoppningar på, men som inte fått ut sitt spel fullt ut. Här kommer listan över de spelare som JAG tycker har underpresterat.

Glenn Johansson har det tufft mot division 4-backarna och har bara gjort två mål…varav det ena på straff. Vänder det i helgen?

1.Glenn Johansson, Henåns IF
En målskytt som sliter och kämpar men som inte producerar det han ska göra. Med 24 mål i fjol hade hela orten förhoppningar om att anfallaren skulle frälsa laget även i fyran. Men, det går trögt. Riktigt trögt. Det har endast blivit 1(!) spelmål i år. En siffra både jag och Glenn trodde skulle vara högre efter åtta omgångar. Till och med mittbacken Daniel Eriksson har gjort fler. Kan denna förstaplats bli en tändvätska inför derbyt mot Stala/Myckleby på lördag?

2. LSK-trion i Stenungsunds IF
Talangfulla med gott självförtroende följde Martin Cruz, Calle Börjesson och Max Lundh med William Lundin från Ljungskile SK:s U-trupp för att få seniorspel och klämma sig in i division 2-laget. Det gick åt skogen. Spelarna är inte nära startelvan och det var för stort hopp från ungdomsfotbollen. Frågan är om det inte hade varit bättre att börja i en division 4-5-klubb och sakta ta sig uppåt steg för steg? Jag vet flera klubbars tränare som räcker upp handen i vårt område.

3. Emelie Larsson, Stenungsunds IF
Mittfältaren var GRYM i TDFF och under lagets debutår i tvåan 2016 gjorde Larsson 13 mål och spelade fram till minst lika många. En stor poängspelare som lekte fotboll. Men, nu är det tyngre sedan hon kom till SIF. Hon får det inte riktigt att stämma och fjolårsformen är som bortblåst. Jag, SIF och inte minst Larsson själv hoppas att det vänder snart.

4. Niklas Larsson, Stala/Myckleby
Kom in sent i laget och jag hörde mycket gott om målvakten från olika håll. Och ibland är han fantastisk (Viken borta till exempel). Men, han agerar stundtals  osäkert och utan glöd samtidigt som tajmingen ofta är helt fel. Frågan är om försvaret litar på sin sista utpost och man kan ställa sig frågan varför Stala/Myckleby har släppt in överlägset flest mål av topplagen?

5. Rickard Karlsson, Rönnängs FF
Jag älskade att se mittfältaren i division 6 och när han var i form så körde han över sina motståndare både psykiskt och fysiskt. Samtidigt som han levererade en hel del poäng. Men, oj vilken skillnad det skulle visa sig vara i division 5. Här är motståndarna betydligt bättre och ”Icki” får inte ut sin kapacitet alls.

Stort hopp mellan sexan och femman? Jo, det har Rickard Karlsson och hans Rönnäng fått känna på.

6. Daniel Johansson, Rönnängs FF
Gick det för enkelt i division 6? Eller har någon slagit bort mittfältarens självförtroende och målkänsla med en hammare? I vilket fall så är han inte alls lika het i år och frågan är om han inte ska hållas utanför startelvan snart?

7. Sonnelie Magnusson, Vallens IF
Mittback? Anfallare? Innermittfältare? Magnusson kommer inte till sin rätt oavsett position och mitt i allt elände drar hon på sig ett rött kort och blir avstängd. Måste snart bestämma sig var på planen hon trivs bäst och det viktigaste av allt: Få kontinuerlig speltid.

8. Karin From, Orust FC
Det vill sig inte riktigt för anfallaren som har mycket att tänka på. Kan hennes roll som spelande tränare vara anledningen till utebliven målproduktion? I vilket fall så krävs det att From levererar mål snart. Annars kan det bli en jobbig höst för nykomlingen i division 1.

9. Victor Carlsson, Ödsmåls IK
Fick bara dryga kvarten i veckans match mot Munkedal och det är där nyförvärvet från Vallen står. Ständiga träflisor i baken efter allt bänknötande och frågan är hur länge han orkar sitta där. Passar tydligen inte in alls i Saengsri/Thaqis spelsätt, trots en oerhört tunn trupp.

10.Christopher Normén, Stenungsunds IF
Det gick lätt på försäsongen och målen trillade in för nyförvärvet från Stala/Myckleby. Men, det var mot sämre motstånd och därför hade jag på känn att det skulle bli tuffare i division 2. MEN, jag hade ändå stora förväntningar på Normén. Det har gått sådär. 1(!) mål på 10 matcher. Det är inte godkänt och det märks på hans självförtroende på planen.

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s