Storpublik väntas när Orusts största fotbollsderby spelas

Derbyna mellan Henån och Stala/Mycklebys fotbollsherrar brukar bli heta och hundratals åskådare kommer för att bevittna mötena mellan lagen. På lördag 15.00 är det dags igen och vid fint väder kan publiksiffran stiga över 300-400 personer på Ivars Färg Arena. Fotbollsbloggen har tagit tempen på en spelare från respektive lag och givetvis…tror båda på seger för sitt lag.

Philip Nilsson, Henåns IF: ”Spelar med mycket hjärta i ett derby”

Henåns Philip Nilsson ser derbyt mot Stala som den största matchen på hela säsongen.

Hur mycket pratas det i omklädningsrummet om matchen?
– Det har allt snackats en del om derbyt! En hemmamatch mot Stala/Myckleby är ju en av de viktigaste och roligaste matcherna under hela säsongen så då blir det ju att man pratar en hel del om den.

Ni kommer från en förlust mot jumbon Ed. Stala/Myckleby vann mot Kungshamn på Nationaldagen. Är det ett bra läge för ett derby?
Jag skulle nog säga att vår form inte är så bra just nu och att Stala/ Myckleby ser ut att ha en ganska bra form. Sedan så tror jag inte att formen på lagen spelar så stor roll för när det är derby. Man spelar man med mycket hjärta så då rycker alla upp sig och spelar riktigt bra

Är detta höjdpunkten för säsongen?
Enligt mig så är denna matchen absoluta höjdpunkten på säsongen eftersom det står så mycket prestige på spel och att det även kommer mycket publik vilket gör det ännu roligare att spela. Det är även en viktig match att vinna för att inte komma alldeles för långt ifrån topplagen så denna matchen betyder väldigt mycket! Det kommer att bli en tuff och jämn match men vi kommer till slut att vinna med 2-1.

Rasmus Kindemo, Stala/Myckleby: ”Jag tror att vi vinner med 3-2”

Rasmus Kindemo är taggad inför derbyt med Henån och tror på seger för Stala/Myckleby.

Känns det lite extra i kroppen nu när det är derbydags?
Ja, ett derby är alltid ett derby men alla matcher är lika viktiga. Skillnaden är väl att det kommer lite mer folk än vanligt och att det smäller lite extra i duellerna. Det blir väl ingen ful match men lite fler gula kort än vanligt kan det nog bli.

Kan du spelarna i Henån bra och hur laget spelar?
– Jag har inte mött Henån på flera år så jag har ingen större koll på det. Men jag tror dom spelar långa bollar på Bengt!

Det har ju gått otroligt bra för dig i år. Känner du att du är i ditt livs form? Att det passar dig bra i rollen du har nu?
Ja, jag känner mig ganska pigg just nu! Jag har spelat på lite olika positioner men trivs bäst centralt på planen där jag får mycket boll.

Sist men inte minst. Hur slutar matchen?
Jag tror det blir en jämn match men vi vinner med 3-2.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s