Krönika: ”Att spela på hemmaplan är en trygghet”

I helgen var jag och kikade på Orust FC. Förvisso, bara en halvlek för huvudmatchen var ändå på Ivars Färg Arena några minuter senare. Jag stod och såg Elin Nilsen missa friläge efter friläge och det gladde mig att jag sedan fick reda på att hon ändå gjort två mål och fixat 3 poäng till Orust på egen hand. Jag stod också och konstaterade att man slösade bort en spelare i Karin From som knappt fick en boll när hon längst ut på kanten slickade linjen. Med så mycket fotboll i sig så ska man inte ha henne där ute. Men, skit samma, det är inte jag som coachar laget, det är ju faktiskt hon själv bland annat…

Jag vill att Orust FC hänger kvar i division 1. Men jag vill också se laget spela hemmamatcherna på en och samma plan…

Det jag vill komma till är Orusts val att spela matchen på Tavlebordsvallen. Ett naturgräs som Valla och Gilleby spelat sönder ett dygn innan. Ett naturgräs som på många ställen var som gyttja. Där flera spelare halkade och där publiken ifrågasatte när det senast var klippt.

Men, det är inte dit jag vill komma..heller.

Det här samarbetet mellan klubbarna på Orust är fantastiskt. Att alla föreningar (förutom Henån) går ihop och blir Orust FC. STO-områdets bästa lag med höga ambitioner och som spelar i division 1. Två serier under allsvenskan. Men, laget kämpar febrilt för att det inte bara ska bli ett år i division 1 och för att ingen ska bli åsidosatt spelas matcher lite här och var. Ibland spelas dem på Tavlebordsvallen. Ibland spelar något av lagen på Ängevi. Ibland Lövängen. Ibland Ängö Schakts konstgräs. Även i Ellös.
Alla vet att alla lag oavsett sport trivs bäst på ”hemmaplan” och det är en trygghet att komma hem och spela matcher. Men, att kasta sig runt mellan olika arenor där varken spelare eller supportrar vet var matchen ska spelas är väl inget vidare?

Man ska komma ut med ett galet högt självförtroende när man spelar på sin hemmaplan och går det verkligen om man ena matchen spelar där och nästa här?

Min rekommendation är…om Orust FC ska hänga kvar…att lägga hemmamatcherna på en och samma plan, oavsett om det i något avtal står att ”alla klubbar ska få sin del av kakan”.

Liverpool på Anfield. Rönnäng på Tuveslätt. Svenshögen på lilla San Siro. Vallen i Stora Höga. IFK på Gamla Ullevi. Frölunda i Scandinavium.

Fråga vem som helst. Att spela på hemmaplan är en otrolig trygghet. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s