Inför SIK-Valla: ”Jag minns tillbaka till matchen med skräckblandad förtjusning”

Det var den 4 oktober 2013. På Sparbanksvallens konstgräs möttes IFK Valla och Skärhamns IK i den sista omgången av division 5. Valla stod på 45 poäng. Skärhamn 47. Vinnaren skulle alltså spela i division 4 året efter. Härliga förutsättningar inför drygt 700(!) åskådare.

Elljuset slocknade, rykten om att publik hoppade på linjedomaren, Linus Hallin stänker in 1-0 och 2-0 och skickar just då upp Valla i fyran. Under fotbollsfesten blir Skärhamns målvakt Eric Ohlsson utvisad. Resten är historia. Skärhamn VÄNDER matchen, med 10 man(!), vinner med 2-3 och ett galet jubel utbröts på värsta fiendens hemmaplan.

Ikväll möts lagen igen. Förutsättningarna är inte direkt samma men matchen gäller otroligt mycket. Inte minst prestigen.

Skärhamns tränare Eric Ohlsson tror på 2-1-seger för SIK i kvällens Tjörnderby med IFK Valla.

Eric Ohlsson, numera tränare i Skärhamns IK, hur minns du den där dagen i oktober 2013?
– Med skräckblandad förtjusning! Den kommer upp ofta och får lite ångest när jag tänker på hur det såg ut fram tills jag motvilligt fick lämna planen. Resten är historia.

Vad kommer det bli för typ av match ikväll?
– Jag tror att det kan bli en trevlig match med högt tempo och två lag som vill äga boll. Det är så många duktiga spelare i båda lagen så någon klassisk derbymatch med fult spel tror jag inte på.

Kan dina unga spelare hantera pressen? Och hur kommer bröderna Adolfsson tas emot i Skärhamn?
– Våra spelare har varit med så pass länge nu så jag är inte orolig över att de klarar det. Vi har ju mött Valla i DM och många i lagen är polare vid sidan om. Jag tror däremot att Liam och Leo kommer få lite hemlängtan när de springer ut på Röa!

HUR ska ni kunna stoppa William Meyer?
– Jag har bra kontakter på Almö Livs så det är redan löst! Skämt åsido, jag tror att vi ska fortsätta med vårt fina försvarsspel och vara extra noggranna när han ger sig av. Om vi lägger allt fokus på honom så har Valla många andra duktiga offensiva spelare som kan kliva fram. Men, jag har inte sett Meyer så mycket men vet att han är snabb och en bra avslutare.

Kommer ni att vara extra taggade i och med att Vallas förlustnolla är intakt?
– Just deras nolla spelar ingen roll. Valla har ju uttalat att seriesegern står mellan dem och Lysekil. Det borde räcka som tändvätska. Jag drömde här om natten att vi vann med 2-1 så det tror vi på, avslutar Ohlsson.

Inlägget sponsrades av Kallbergs.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s