Fotbollsbloggen utser: HAN är STO-områdets bästa herrspelare under våren

Med tre fina nyförvärv som gick rakt in i startelvan och en pånyttfödd målvakt. Det har gjort IFK Valla till vårens lag i STO-fotbollen. Laget ligger tvåa bakom Lysekil i femman och har bara förlorat en match under hela säsongen. Laget är galet farliga framåt och en anledning till detta är att William Meyer, som jag utser till STO-områdets bästa spelare under våren (sett till kvalité/division), har flyttats upp som anfallare. 13 mål på 10 matcher säger sitt.

William Meyer har haft en bra vårsäsong och är STO-områdets bästa herrspelare under våren.

William, detta måste vara din bästa säsong någonsin i din karriär?
Jag tycker det är väldigt svårt att bedöma sina egna prestationer, men 13 mål på 10 matcher är ju så klart ganska bra. En anfallare har ju mer eller mindre ett jobb på plan och det är att göra mål, innan har jag ju inte spelat renodlad anfallare. Min bästa säsong hittills vet jag inte, gick ju bra under Nymans era tycker jag. Då spelade jag högerytter och gjorde en del assist. Jag är väldigt nöjd än så länge med säsong både från mig och framförallt laget

Vad är det som fungerar i år som gick mindre bra 2016?
Robin hoppade ju in som tränare en månad innan säsongen började så vi hade ju typ ingen riktigt försäsong vilket är viktigt att man har. Vi var inte samspelta och fick även inte chansen att testa Robins taktik i träningsmatcherna. Det blev väl lite pannkaka av allting där. I år går det bättre framförallt på grund av vår nya formation som har fungerat väldigt bra. En fórmation vi hade tid att spela in nu med en riktigt försäsong i vinter. Sedan har vi ju fått in lite nyförvärv och breddat truppen. Valla har alltid haft en bra startelva men lite tunn trupp. Några nyförvärv har ju gått rakt in i startelvan. Vi har fått mycket mer självförtroende i laget och framförallt jag som har varit i Valla i alla år.  De har även hjälpt mig mycket, man blir säkrare och tycker framförallt det är sjukt kul att spela fotboll.

Har du haft tankar på att spela högre upp?
Tankarna om att spela högre upp har jag inte direkt tänkt på dem senaste åren. I Valla är vi ett stort kompisgäng och jag spelar mycket för att träffa polarna och tjöta i omklädningsrummet. Sedan är jag väldigt tävlingsinriktad och tycker fotboll är det roligaste som finns så jag kommer nog hålla på med fotbollen så länge jag kan, tills kroppen säger stopp.

SIF kontaktade Jonathan Fhager-Karlsson. Vad skulle du säga om de även ringde dig?
– Jag skulle bli smickrad men hade nog tackat nej.

Robin Olofsson, tränare för IFK Valla. Vad säger du om Meyers vårsäsong?
Att jag skulle utse någon enskild spelare till femmans bästa anfallare kommer inte att hända, men han är absolut en av dem bästa i serien. William har varit väldigt ambitiös, det syns på honom att fotboll är kul. Han har utan tvekan stor inverkan på att laget gått så bra under våren och han har blivit en större lagspelare och fokuserar på att laget skall vinna. Den stora skillnaden från tidigare säsonger är väl att han har varit mer försiktig innan. Nu tar han smällen som ger oss frispark eller straff. Och självklart, det jag nämnde innan, att han idag är en större lagspelare och man ser på honom att så länge laget går bra så är han nöjd.

Hur stora är förväntningarna på honom i höst?
Självklart är mina förväntningar på Meyer stora i höst! Jag förväntar mig nästan mer från honom än vad han har presterat under våren.

Detta inlägg sponsrades av Tjörns Sparbank.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s