Fotbollsbloggen utser: HON är vårens bästa damspelare i STO-området

Vem skulle göra målen? Vem skulle träna laget? Hur skulle laget hänga kvar i ettan? Frågorna var många men svaren blev nästan lika självklara. Elin Nilsen kom som en frälsare till Orust FC och har under våren gjort 8 mål på 10 matcher. Ett helt okej nyförvärv som blev som en skänk från ovan till STO-områdets bästa damlag. Min etta när det kommer till ”vårens bästa damspelare” i STO-området.

Elin Nilsen leder Orusts skytteliga överlägset och har stor del i att Orust nu är nära på att skrälla sig kvar i ettan.

Hej Elin! Du har tidigare spelat i damallsvenskan, och min första fråga är då: Varför satsade du inte mer?
– Jag kände mig klar med satsningen. Det blev mer ett måste än ett nöje och jag kände att energin och motivationen började ta slut och jag behövde mer tid till att göra annat. Nu tycker jag det är jättekul att spela igen och det är nog mycket på grund av att jag också känner att jag kan ha ett liv utanför fotbollen.

Du har gjort 8 mål på 10 matcher för din nya klubb. Är det en siffra du är nöjd med?
– Det är alltid kul att göra mål och jag kommer nog alltid tänka att jag kan göra mer än vad jag gör. Men 8 mål på 10 matcher är ok!

Är du nöjd med våren, för din och lagets del?
– Jag tycker det har gått bättre än väntat för laget. Eller jag har egentligen inte haft några speciella förväntningar, visste inte så mycket om lagen i serien eller våra chanser. Fick bara höra från vissa runt omkring att det kommer bli tufft för oss och att många tror att vi kommer trilla ur. Jag har bara tänkt att jag ska ha roligt och köra på så blir det som det blir. Kan tro att vissa förväntat sig att jag ska göra mycket mål och att jag ska vara stjärna här men inför laget och gentemot mig själv är det klart från början att jag har trappat ner, jag kommer kanske inte vara superbra hela tiden, utan bara en del i ett lag som kämpar tillsammans. Jag tycker att 12 poäng såhär i halvtid är en ganska bra utdelning och jag tror att vi kommer ta minst lika många i höst!

OM…jag säger OM ni skulle åka ur. Spelar du division 2-fotboll med laget nästa år då?
Ja, det är klart jag kan tänka mig det. Nu tycker jag att vi är för bra för att spela där och jag tycker att vi hör hemma i ettan, avslutar Nilsen.

Karin From, spelande coach i Orustlaget, säger såhär om sin joker som kommit in i laget:
– Jag är väldigt glad att jag fick med henne till Orust och givetvis är hon en otroligt viktig pusselbit i laget. Hon har en rutin som väger tungt, teknik, snabbhet och massa bra egenskaper. Sedan är hon en striker och producerar mycket framåt oavsett om hon är sist på bollen i mål eller inte. Våren har varit bra för henne. Lite småskavanker här och var men sedan börjar hon bli till åren också, skrattar From och fortsätter:
– Vi har lagt upp det på ett bra sätt så hon hinner med rehab och så vidare. Mina förhoppningar i höst är att hon fortsätter trivas och tycker fotbollen är rolig, då kommer resultaten också. Jag skulle tro att det rullar på som vårsäsongen har gjort.

Detta inlägg sponsrades av:

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s