Vallens GAV bort finalplatsen i DM: ”Tråkigt för föreningen”

Ikväll skulle semifinalen i DM spelas mellan Rössö och Vallen spelats. Men, Vallen fick inte ihop tillräckligt med spelare och Rössö vann därmed på walkover vilket innebär att Orust FC får möta Uddevallalaget i final. Jag var givetvis tvungen att fråga Vallens tränare Michael Jivby hur det egentligen står till i laget.

Vallens damer fick lämna walkover till DM-semifinalen mot Rössö. Men, någon fara inför hösten ska det inte vara enligt Michael Jivby.

Varför kastade ni in handduken?
– Detta känns för det första jättetråkigt och vi har fått lägga mycket tid på att få tag i folk. Vi hade bara fem spelare med A-lagsminuter i år som var tillgängliga för spel. Resten är skadade eller sjuka. Vi hade kanske kunnat få ihop 12 spelare om vi slängde in tjejer som aldrig spelat en minut i A-laget, men det kändes inte rätt. Sedan har vi tjejer som har spelat Gothia Cup och som behöver vila. Det hade helt enkelt varit oansvarigt att ställa ett lag på banan.

Hur har det känts sedan ni tog beslutet?
– Vi frågade Rössö om vi kunde flytta matchen men datumet de kom med som motförslag hade blivit för tight med matcher i serien. Detta är mycket olyckligt för oss och för Vallen som anrik förening. Det är ingen i klubben som varit med om detta tidigare och det är otroligt tråkigt.

Är du även orolig i jakten på guldet i tvåan?
– Vi har två veckor på oss att läka ihop för första matchen är 5 augusti och jag är inte speciellt orolig. Då hoppas jag att vi kan ställa ett bra lag på planen. Vi har viktiga matcher i början och kan vi göra bra resultat där så kan det bli en rolig höst. Men, får jag tippa så tror jag Skoftebyn tar hem det, avslutar ”Jibban”.

Detta inlägg sponsrades av Lecharl Watches.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s