Efter den kraftiga smällen på Nösnäsvallen – här är spelarnas version av den otäcka händelsen

Det var i den 35:e minuten, vid ställningen 0-1 mellan SIF och Vänersborg som hela Stenungsund stod stilla. Blixten slog ner från ingenstans och knallen gjorde att flera spelare flög till backen. Ambulans tillkallades och tre spelare åkte till sjukhuset för undersökningar. Som tur är verkar ingen allvarligt skadad enligt klubbarnas hemsidor och alla spelarna har kommit hem. Fotbollsbloggen STO har kontaktat några av spelarna i Stenungsund som ger sin syn på mardrömsminuten.

Ambulansen fick tillkallas efter den otäcka smällen på Nösnäsvallen. (Bild:Tobias Coster).

Adam Bergholtz, försvarare:
”Det var riktigt obehagligt och kaos i någon minut. Jag uppfattade mest ljuset och smällen men såg inte att blixten slog ner. Det var lugnt för min del men mest orolig för killen i motståndarlaget som blev kvar på backen”

Jesper Widenbäck, mittfältare
”Det var det sjukaste jag varit med om! Jag sprang vid mittcirkeln på vår planhalva, helt plötsligt kändes det som att jag fick en sten i huvudet samtidigt som det blev helt ljust för ögonen och så såg jag små stjärnor. Direkt efter kom smällen. Efteråt hade jag ont där jag blev ”träffad” och sedan började jag få mer och mer ont i nacken. Men nu dagen efter är det lugnt”

Ebo Eduam, anfallare
”Det var som att någon gav mig en stor smäll i huvudet. Jag såg att alla började springa mot omklädningsrummet så jag hade bara fokus att komma dit jag med. När jag tittade bakåt såg jag två spelare som låg kvar på planen. Jag har aldrig varit med om något liknande”

 Axel Pettersson, mittfältare
”Jag hörde åskan och sedan föll man mot marken. Jag var borta någon sekund med såg inte blixten. Det ska ha sett väldigt läskigt ut. Kändes som en liten smäll på huvudet annars kändes det bra, man var mest chockad”
 Philip Hofvenström, mittfältare
”Allt hände så sjukt snabbt! Men kommer ihåg att man såg ett ljust sken som bländade. Det kändes som att en liten sten slog en i huvudet typ. Jag la mig på marken och såg att alla andra låg på marken. Sedan såg man att vissa från publiken sprang ut på plan för att hjälpa en kille i Vänersborg att resa sig. Till slut så började de flesta springa in för att söka skydd”
 William Lundin, tränare
”Det regnade och var mulet men inga tecken på att det skulle blixtra. Helt plötsligt blir det helt vitt och det är som en bomb som smäller. Det blir en jävla smäll och ett tryck. Jag kände en smäll mot huvudet och att det blev varmt. När jag tittar upp ser jag att tio spelare ligger på planen och tar sig för huvudet. Efteråt var det självklart tumult och en konstig stämning. Ted (Fritzner) som åkte in till sjukhus är hemma nu och mår efter omständigheterna bra”
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s