Moa Fors filmade matchen från läktarens tak – då slog blixten ner

Innan säsongen frågade Stenungsunds tränare om Moa Fors (dotter till SIF:s marknadsansvarig Fredrik Roos och flickvän till spelaren Adam Bergholtz) om hon kunde tänka sig att filma SIF:s matcher. Moa tackade ja i och med att hon ser de flesta matcherna och i lördags stod hon på den utsatta positionen på Nösnäsvallens läktartak när blixten plötsligt slog ner.

Det var här, på Nösnäsvallen, som blixten knockade flera av spelarna i matchen mellan SIF och Vänersborg. (Bild:Privat).

Berätta, vad minns du av smällen?
– Allt går väldigt fort! Regnet har tagit sig lite mer och det har mulnat men inget mer än så. Helt plötsligt blir det en jädra smäll och helt ljust! Kameran och ställningen på taket skakar till ordentligt och det känns som en smäll mot huvudet och genom kameralinsen ser jag ett flertal spelare bara ligga ner på planen, det ser ut som ett slagfält. Snabbt springer de flesta av planen och någon får hjälp av plan. Jag klättrar ner för stegen fort som satan och tar mig in i caféet för att titta på videon för att se vad som tusan hände.

Och vad visar videon?
– Jag har sett den säkert ett 20 gånger men man uppfattar inte riktigt var blixten slår ner. På filmen är det bara en smäll och på en millisekund ligger 13-14 spelare på marken och man ser hur vissa tar sig mot omklädningsrummet snabbt medan andra ligger kvar ytterligare en stund och håller sig för huvudet.

Hur känns det nu i efterhand när du tänker tillbaka på hur det kunde slutat?
– Jag hade en utsatt position men allt har gått okej med mig och självklart var man lite omtumlad efter händelsen. Men med tanke på hur illa det hade kunnat gå är det såklart skönt att veta att alla klarat sig utan större skador, avslutar Moa.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s