Fiasko eller succé? Så här har det gått för STO-lagens nyförvärv 2017

Innan säsongen drog igång så listade jag ”Årets bästa nyförvärv” (följ länk). Elin Nilsen knep förstaplatsen före Philip Andersson och vintern bjöd på en hel del häftiga övergångar. Vissa mer oväntade än andra. Men, hur har det gått för spelarna jag listade? Succé eller fiasko? Här kommer svaren!

1.Elin Nilsen Kungsbacka DFF till Orust FC BETYG: 4 av 5
Här kan man verkligen säga att jag valde rätt etta. Nilsen har varit ett stort utropstecken i år och frågan är var i tabellen Orust hade varit utan den före detta allsvenska spelarens 8 mål. Kommer troligtvis skjuta kvar Orust i division 1.

Elin Nilsen har motsvarat förväntningarna, leder den interna skytteligan stort, och är viktig i Orusts offensiv.

2.Philip Andersson Stenungsunds IF till Svenshögens SK BETYG: 4 av 5
Som mittback kan det vara svårt att sticka ut och det är lättare att få upp ögonen för de offensiva spelarna i ett lag, speciellt om man leder serien som Oilers gör. Men, Andersson gör ändå sitt jobb, och är en gigant längst bak. Rykten går att SIF vill ha tillbaka honom – frågan är NÄR och OM.

3.Emelie Larsson Tjörns DFF till Stenungsunds IF BETYG: 3 av 5
Fick det inte att lossna i början men kom sedan igång i slutet av vårsäsongen. Då hittade hon tillbaka till sitt rätta jag, fick mycket boll rättvänd och skapar mängder, för sig själv och kompisarna. Avgör hon derbyt på fredag?

4.Adam Bergholtz, Ödsmåls IK till Stenungsunds IF BETYG: 5 av 5
Hur skulle steget bli från division 4 till 2? Inga problem. Bergholtz har varit SIF:s bästa spelare i år och är samtidigt lagets just nu viktigaste pjäs. Bidrar mycket, off som deff.

5.Jonathan Fhager-Karlsson, Klubb okänd till IFK Valla BETYG: 4 av 5
Att bara få in en stor målskytt är en tränares dröm. Han har inte bara bidragit med snabbhet och hårt jobb. Han har även fått laget och framförallt William Meyer att växa till skyarna. SIF var intresserade och frågan är om han inte provar på spel högre upp när familjen växt till fyra medlemmar.

Jonathan Fhager-Karlsson har lyft Valla i år som slåss om seriesegern.

6.Mattias Larsson, Stenungsunds IF till Stala/Myckleby BETYG: 2 av 5
Glömd och petad i SIF men vips så var han med och spelade en träningsmatch med dem i somras igen. Vill de ha tillbaka honom tro? I vilket fall så har han inte direkt varit utmärkande i Stala/Myckleby. Visst, har bra fötter men förväntar mer av en spelare från division 2.

7.Linda Nilsson, Tjörns DFF till Orust FC BETYG: 1 av 5
Har haft svårt att ta en plats i OFC och har inte samma flyt och självförtroende som i Tjörn. Möter givetvis bättre spelare men styrkan att utmana och göra poäng har avtagit.

8.Mattias Mattsson, Stala/Myckleby till Henåns IF BETYG: 1 av 5
Nej, det blev inte som Mattsson tänkt sig. Har inte en helt ordinarie plats i Henån och lämnade för ett sämre lag visade sig. Hade en större roll i Stala/Myckleby och ångrar sig nog när han ser tabellen och hur det gick i vårens kamp mellan lagen.

 

9.Johannes Stengårds, IFK Uddevalla (IK Svane) till Gilleby IF BETYG: 4 av 5
Gilleby utmanar om seriesegern och en bidragande faktor är just yttermittfältaren. Såg han mot Rönnäng i dagarna och hade höga förväntningar. Det ska man ha. Han skapar just nu oreda hos alla division 5-försvar och är en viktig poängspelare.

10.Behar Tahiri, Vallens IF till Ödsmåls IK BETYG: 4 av 5
Har gått från en ojämn lirare som man inte visste var man skulle sätta till en av fyrans bästa ytterbackar. 100 procent från 11 meter och vill ni se en modern försvarare så ska ni åka till ÖIP.

Strax utanför listan:
Matilda Larsson Tjörn-Vallen BETYG: 2 av 5
Robin Jakku Stala/Myckleby-Rönnäng BETYG: – av 5
Linus Hallin Valla-Rönnäng BETYG: – av 5
Niklas Rehnby Okänd klubb-Svenshögen BETYG: 3 av 5
Jonas Gabrielsson Ytterby-Stala/Myckleby BETYG: 3 av 5
Daniel Eriksson Morlanda-Henån BETYG: 3 av 5
Lina Landgren Lerkil-SIF BETYG – av 5

Detta inlägg sponsrades av Lecharl Watches

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s