Gameday! Derby mellan Vallen-SIF – såhär slutar matchen

19.30 blåser Mats Dahlin igång kvällens derbyfight i Stora Höga mellan Vallen och Stenungsund. Vårens möte slutade med Vallenseger och räkna med revanschsugna rödklädda tjejer ikväll. Men, hur slutar kvällens derby? Jag skulle prata med lagens tränare, men det var bara en av dem som svarade, så ”Jibban” får själv prata om matchen. Men, jag inleder med att jag ger mig in på att tippa matchen.

Bedrövad, ledsen, förbannad och knäckt. Sonnelie Magnusson vill helst glömma den där straffmissen mot SIF i fjol och hoppas få fira efter kvällens derby.

Fotbollsbloggen STO tippar derbyt mellan Vallen och Stenungsund:
”SIF vann båda matcherna i fjol. Vallen var bättre i våras. Rättvist är väl att Vallen vinner även idag och så blir även fallet. Det är ett starkare lag än 2016 och är med och slåss på allvar om en division 1-plats. De här matcherna brukar bli tighta och målsnåla och så kommer det bli även ikväll. Jag vågar mig inte på ett resultat men det blir blå seger på grund av att jag anser att spetsen är vassare än SIF:s. Målsnålt, jämnt och Vallenseger betyder 1-0 eller 2-1. Hanna Forslund heter kvällens derbyhjälte!” Rätt eller fel vet vi 21.30!

Fotbollsbloggen nådde även Michael Jivby, tränare för Vallens damer, som tror såhär om kvällens match: ”Jag är rädd att den inte kommer vara värd entrépengen. Visst, det kan bli spännande i slutet men matchen kommer främst präglas av ett ställningskrig med mycket kamp och många felpass. Vi har så många spelare som kan så mycket men i en sådan här match brukar det inte komma fram. Det vore kul om det hände något extra och jag hoppas ju att vi vinner med flera mål och att många av dem är snygga. Men så blir det nog inte historiskt sett”.

Hur slutar matchen då?
– Vi vinner! Nathalie Erixon kan mycket väl bli den som avgör.

Är ni skraja att SIF:s Lisa Halldins fina fot kan bli avgörande?
– Hon får gärna avgöra, men då i egen kasse, avslutar ”Jibban” med ett skratt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s