Krönika: ”Derbyt mellan Vallen och SIF höll hög klass”

Så var det andra och sista derbyt i division 2-fotbollen för säsongen 2017 avklarat. Vallen vann även lagens returmöte efter att Linnea Strömberg avgjort strax innan paus. Jag stod denna sena fredagskväll och såg 93 minuters bra fotboll mellan två bra lag där många gjorde sin bästa match för säsongen. Men, man måste sett mycket fotboll för att se det. Där var inga överstegsfinter, läckra tunnlar, snygga kombinationer eller drömmål från 30 meter. Sådant som mindre fotbollsintresserade lägger märke till. 

Jag ser gärna fler sådana här matcher, när 200 åskådare är på plats. Derbyt mellan Vallen och SIF höll hög klass.

Vad var det då?
Jo, det var 90 minuters lektion i försvarsspel. Kliniskt sådant.

Kristina Halldin gjorde inte ett misstag på 90 minuter. Ebba, Ida och gänget i SIF:s försvarsdel gav inte Vallens offensiv en sekund extra med bollen. Strandberg/Persson möttes på innermittfältet där ingen vek ner sig eller slutade springa. Stackars hen som skulle utse matchens bästa spelare, för det priset kunde nästan 22 spelare fått.

Detta var fantastiskt att se. Och man önskar att man fick se detta varje match. Detta aggressiva spel som man orkar med, för att det är derby. Andrea Markusson brukar få meter efter meter att löpa med boll i andra matcher, men här stängde de av henne direkt. Hanna Forslund brukar få leka på kanten med sina motståndare men Lisa Halldin och de andra rödklädda smällde på direkt.

För många var det ingen bra match, för det hände för lite. Men, jag stod och njöt. För press-spelet var fantastiskt över hela planen och jag tänkte tanken ”varför spelar lagen inte så här varje match?”. Men, jag förstår. Det var ett derby, ingen ville vika ner sig, och det stod 200 åskådare och tittade på.

Årets andra derby höll helt enkelt hög klass!

Jag stod och tänkte en hel del under matchen, om damfotbollen i Stenungsundsområdet. Då kom jag fram till ett önsketänkande. Något som jag varit inne på förut och som kan ses som en framtidsplan. Gärna inom en snar framtid.
TÄNK OM vi hade ett lag som lirade i toppen av division 1 med sikte på Elitettan.
TÄNK OM det laget drog så här mycket publik varje hemmamatch, och med en busslast till bortamatcherna.
TÄNK OM det fanns ett SIF/Vallen som ställde upp med en sådan här elva:

Caroline Rebane

Lisa Halldin – Kristina Halldin – Amanda Rees Fager – Ebba Dahlqvist

Linnea Strömberg – Jenny Strandberg – Evelina Persson – Hanna Forslund

Andrea Markusson – Camilla Göransson

Visst känns det kittlande?

Annonser

En reaktion på ”Krönika: ”Derbyt mellan Vallen och SIF höll hög klass”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s