Hemvändare från division 2 klar för ”nya” Morlanda

Under sommaren bestämde Morlanda GoIF att åter väcka ett seniorlag till liv och anmälde sig till division 7B för spel under hösten. Premiären inför närmare 150 åskådare slutade dessutom med storseger (7-2) mot Torp GoIF. Nu förstärker klubben med en mittfältare som väljer att återvända hem. Kristofer Larsson väljer att lämna IFK Uddevalla och är klar till matchen mot Strömstad B nästa onsdag.

Kristofer Larsson har bestämt sig för att lämna division 2-klubben IFK Uddevalla och har skrivit på för Morlanda igen.

Är satsningen över nu?
– Jag har inte tänkt igenom min framtid så mycket. IFK har varit schyssta och låter mig ta en paus för att eventuellt dra igång till vintern och slåss om ett nytt kontrakt. Så, för att hålla igång lite, ha skoj och samtidigt kunna hjälpa Morlanda blir det såhär. Sedan får jag se vad som känns bäst till vintern.
Att jag bröt kontraktet beror först och främst på all tid. Det tar mycket kraft när man jobbar heltid och ska åka direkt till träningen nästan varje dag och vara motiverad och på topp. Jag gjorde några lyckade säsonger så kände mig lite mätt på det i somras när även speltiden blivit mindre.

Var några andra klubbar än Morlanda aktuella?
– Det var väl främst Svane och Stala/Myckleby som visade mest intresse. Sedan ringde även Henån.

Vad tyckte du om Morlandas premiär mot Torp?
– Jag tyckte det såg överraskande bra ut. Man såg att det är ett gött gäng som lirar fotboll. Ska bli skoj att se hur Rasmus (Larsson) och Bobba (Robin Ohlsson) hittar formen igen efter ett långt uppehåll och en hård semester. Och för att vara ett nystartat kompisgäng fullt med idioter, på ett bra sätt, så finns det en bra vinnarmentalitet. Vi skall uppåt i seriesystemet. Förmodligen är vi snart bäst på Orust igen.

Var är du och Morlanda om 5 år?
– Jag kan inte uttala mig om var jag är men för Morlandas del ser det bra ut. Det finns ett par talanger som absolut kan ta flera kliv upp om dem har huvudet med sig och vill satsa lite. Sedan finns så många eldsjälar runt om klubben som inte vill ha någon nerläggning igen. Det skulle vara om vi tar efter damerna och startar ett Orust FC. Det förespråkar jag starkt, avslutar ”Jalle”.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s