STO-konkurrenterna tycker till: ”Ödsmål tar hem toppmötet mot Mellerud”

I Fotbollsbloggens senaste inlägg kunde ni läsa om självsäkra Mellerudsspelare som var segervissa inför matchen mot Ödsmål på söndag. Men, när jag kontaktar spelare och ledare i STO-lagen som spelar i samma serie, så låter det annorlunda. Stefan Vennström, Stala/Myckleby, Glenn Johansson, Henån och Hampus Andersson i Vallen, tror alla på ÖIK-seger. Men, Mattias Larsson i Stala/Myckleby tror annorlunda:Mellerud vinner! De har bättre spets där framme och det kommer vara avgörande tror jag. De har dessutom lite mer rutinerade spelare. Det kommer säkert bli ändring om väl Ödsmål går upp, men att ha två spelande tränare funkar inte i trean.

Anders Olander och hans Ödsmål är fortfarande obesegrade i division 4. På söndag 16.00 väntar seriefinal mot Mellerud.

Stefan Vennström, tränare i Stala/Myckleby:
Jag tror att ÖIK vinner med 3-1. ÖIK är starka hemma och har en bredare offensiv. Sedan behöver de skaffa sig ett försprång till Mellerud då vi kommer på besök till Ödsmåls IP i sista omgången”.

Fredrik Nilsson, tränare Henåns IF:
”Det är två bra lag men jag tror på Ödsmål. Laget har helt enkelt bättre individuella spelare”.

Hampus Andersson, anfallare, Vallens IF
”I en sådan här match är det helt öppet men i och med att Ödsmål har hemmaplan så har laget en fördel”.

Glenn Johansson, anfallare, Henåns IF
”Det är svårt! Mellerud imponerade stort i första mötet mot oss och jag var helt säker på att de skulle ta hem det. Men vi var riktigt nära att ta poäng senast.
Ödsmål har sett starka ut hela säsongen även om de haft lite sena avgörande i slutet av matcherna. Jag tror Ödsmål vinner med 3-2, men frågan är om inte Mellerud tar serien. Ödsmål har ju Henån borta kvar”.

Fotbollsbloggen kontaktade även några profiler som har koppling till Ödsmål. Till exempel Ronny Fredriksson, ÖIK:s tränare i fjol:
– Jag är inte så imponerad av Ödsmåls anfallsspel och de kommer inte upp i lika många mål som vi gjorde 2015 i en tuffare serie, men deras försvarsspel med så få mål insläppta är imponerande! De har en bra balans mellan försvars och anfallsspel och mitt tips är att Ödsmål vinner. Det måste de dessutom göra för Mellerud tappar nog inga fler poäng. Ödsmål har alltid varit mycket svårslagna på hemmaplan och det är inte lätt att hämta poäng där. De har i år en bred och bra trupp med bra spelare på bänken som kan förändra matchbilden. Förr hade vi Niklas Mikaelsson som gjorde målen, sedan Gustav Kjellström och Filip Bergholtz. Nu har de många olika som gör målen. De har ett spelsätt som de trivs med och som de känner sig bekväma med, även om det jag använde var effektivare. Skulle Ödsmål gå upp vore det fantastiskt, säger Fredriksson.

Mardo Kouzalian startar troligtvis på bänken i seriefinalen men har kommit in och avgjort tidigare den här säsongen.

Ödsmåls lagledare Stefan Lindqvist. Hur ser du på matchen mot Mellerud och avslutningen av division 4?
– Jag hoppas såklart att vi vinner så det blir en spännande avslutning. Det blir jämnt men jag tror att hemmaplan avgör. Vid förlust blir det tufft att vinna serien för vi har många svåra matcher kvar och är vi 4 poäng bakom skall det mycket till att vi ska gå om Mellerud.

Detta inlägg sponsrades av Orusts Sparbank.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s