Futsalsäsongen hetare än någonsin i STO-området

Sporten ”Futsal” växer mer och mer och säsongen 2016/2017 hade vi flera renodlade futsallag i vårt område. IFK Uddevalla vann SM-guld och Färgelanda, som spelade seriespel med bland annat Oddevold och Skärhamn vann Bilfinger (Isenta) Cup.

Robin Örtendahl, här i STFF-tröja, spelar inte med klubben som precis startat upp igen. ”Örten” är nämligen klar för SFL-klubben IFK Göteborg.

I år är det dock hetare än någonsin. Costa Oeste verkar lägga ner sin förening och flera av spelarna är aktuella för Stenungsunds Futsalförening. Ja, ni läste rätt. Micael Holmstedts Barcelonainspirerade klubb har återuppstått och där är det Mod Saengsri, som tränar Ödsmåls IK i fotboll som tar över stafettpinnen.
– Jag, Anders Olander och Felix Jonsson sitter i styrelsen och vi har tagit över efter ett gäng exceptionella tränare. Vi har en helt ny spännande trupp och kommer spela flera cuper. Det är kul att futsalen blomstrar!

Vad har ni för spelare?
– VI har en spikad trupp på 14 spelare men vi lämnar en plats öppen för det är en kille jag gärna vill ha in i laget. Vi har spelare som spelar fotboll i Stala/Myckleby, Ödsmål, Vallen, Valla, Oddevold, SIF och GAIS, säger Saengsri.

Men STFF är inte enda nya klubben i STO-området. Rönnängs fotbollstränare Vigan Berbatovci har även han blivit sugen och tillsammans med Patricio Cruz har de startat ”Real Corona” som förutom cuper även kommer spela i division 2.
– Vi har flera intressanta namn som ska provträna med oss. Målet är att göra alla träningar och matcher så professionellt som möjligt spelarna ska älska att spela för klubben och prestera på topp.

Martin Cruz Aliaga lämnar Libertá och kommer säsongen 2017/2018 spela för nya klubben Real Corona.

Kan du ge oss några namn som är klara?
– Vi har för det första en grym organisation med 2 tränare och 1 assisterande, 1 målvaktstränare och 2 lagledare. Klara namn förutom mig själv är bland annat bröderna Martin (SIF) och Cristobal Cruz Aliaga (ÖIK) och Stefan Momente från SIF. Sedan är även Fabian Aros Lorca klar från Oddevold futsal.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s