Krönika: ”Hoppas Gilleby vinner mot Valla på lördag”

På lördag möts IFK Valla och Gilleby IF i ”derbyfemman”. På spel står en kvalplats till division 4. Då hoppas jag att Gilleby vinner.

På lördag möts Valla och Gilleby i en ö-fight där vinnaren mycket väl kan spela division 4 nästa säsong.

Båda lagen har gjort en bra säsong och offensiven har varit riktigt underhållande. Detta kan sluta hur som helst och visst är det en liten fördel Valla då de ligger fyra poäng före. MEN, skulle Gilleby vinna skiljer det endast 1 poäng med två matcher kvar. Två matcher där Valla möter Rönnäng…och sist men inte minst, Skärhamns IK.

Då kommer vi till varför jag vill att Gilleby ska vinna. Dels är det just för den anledningen, att jag gärna ser att Tjörnfighten mot Skärhamn gäller något i den sista omgången. Men främst är det för att det känns mer rätt att Gilleby går upp i fyran. Jag vet att både du Tobias Tilly och du coach Robin Olofsson kommer messa eller skicka en snap med ett frågetecken efter den här texten och jag ska ge er en förklaring till varför jag skriver den.

Valla har en alldeles för bra offensiv trio för division 5 i Meyer/Fhager Karlsson/Bergholtz men någon satsning mot de högre divisionerna är jag orolig att det inte finns. Truppen är tunn, och medelåldern är hög i ett lag där många spelar ”bara för att hålla igång” och för ”tjötet innan duschen”. Visst, jag kan få en känga för detta men det känns spontant som att femman passar laget bättre. I fyran krävs det hårdare och fler träningar och man måste lägga mer tid för längre bortamatcher. Dessutom måste truppen vara bred och med spelare som går in helhjärtat för fotbollen. Något som verkar finnas i Gilleby IF. De har en stor trupp, har fått hem bra spelare och dessutom kommer troligtvis Eric Kallberg ”hem” till nästa säsong. Då blir laget att räkna med även i division 4. Ja, kanske till och med kan hota lagen i toppen av fyran.

Jag har inget favoritlag men nu vet ni vad jag vill. Mest för det långsiktiga.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s