Otäcka scener i öderbyt mellan Valla-Gilleby

I lördags gästade Gilleby Sparbanksvallen för match om kvalplatsen till division 4 mot IFK Valla. Men, 2-0-segern för Valla glöms lätt bort när man ser på det tråkiga som inträffade i den första halvleken. Gillebys Rickard Stengårds går in för att täcka Filip Bergholtz skott och det slutar med att han bryter benet och ambulans fick tillkallas. Fotbollsbloggen får tag på Stengårds när han ligger på Näl under söndagseftermiddagen.

Strax efter detta var olyckan framme. Rickard Stengårds bryter benet och ambulans fick tillkallas i den viktiga matchen på Tjörn. (Bild: Gilleby IF).

Kommer du ihåg vad som hände?
– Jag ska helt enkelt bara gå in och täcka skott och på något vis fastnar jag mellan hans ben och när han skjuter så får han med sig min fot. Jag hör bara två knäckningar och fattar rätt snabbt att den är bruten.

Vad konstaterade läkarna?
– Benet är brutet runt fotknölen och ledband har dragits ut. Jag opererades idag och ska gipsas imorgon. Allt har gått bra här och gipset ska vara på 6 veckor.

Hur länge tror dem att du blir borta?
– De sa inget exakt, men drygt 6 månader, beroende på hur det läker.

Filip Bergholtz mådde givetvis dåligt efter situationen och hade liknande scenario framför sig hur det gick till:
– Riktigt olyckligt! Usch! Han hoppade precis in i samma ögonblick som jag skulle skjuta och fastnade på något sätt och man hörde hur de knakade till. Jag hoppas verkligen att det läker fort så han är på benen och att han snart kan lira igen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s