Krönika: ”Ibland gillar jag inte att jag har rätt”

Innan säsongen gick jag igenom serie för serie och var det en serie jag hade dålig koll på så var det division 1 för damer. Det ser man även när man kollar tabellen kontra hur den ser ut idag. Men, ett lag jag hade stenkoll på var nykomlingarna Orust FC. Och ibland gillar jag inte när jag har rätt.

Kniven på strupen. Ja, nu är det dags att ta fram inställningen som tog laget till division 1.

Jag tippade laget som jumbo (SE LÄNK Fotbollsbloggen STO tippar: Division 1 norra Götaland) och när nu Rössö gör bort sig och förlorar mot lagen som Orust slåss mot så är vi i det tråkiga läget att Orust är just jumbo, när det återstår två matcher.

IK Gauthiod hemma på Lövängen på lördag 13.00
Töcksfors IF borta på Hagavallen helgen efter, 14.00

Tittar man på Orust laguppställning så ser man tydligt hur laget tror på sin elva. Formationen eller spelarna ändras sällan och troligtvis spelar laget 4-5-1 med Elin Nilsen alldeles för ensam även på lördag. Man ska nog köra på detta hela vägen in men det som är viktigast på lördag och i matchen mot nästjumbon Töcksfors är att visa en jäkla inställning. Inställningen som laget visade i kvalet till division 1. 

Laget har inte spelarna som håller hög division 1-klass men de har något som många spelare i denna division saknar. Klubbhjärta. Det är A och O på lördag.

Gauthiod har N A D A att spela för. Det är inte ens säkert att de kommer med bästa elvan i en så betydelselös match.

Orust däremot, de får inte förlora en närkamp. De måste starta med bästa tillgängliga spelarna på planen. Nilsen måste sätta lägena. From måste få mycket boll som hon kan leverera. Lollo måste gå in och dominera på fasta och backlinjen kan inte bara tjonga långt på ensam forward.

Orust har alla möjligheter att få med sig 6 poäng på de här matcherna och jag tror de vill att du kommer och stöttar dem på lördag. På samma sätt som över 100 åskådare stöttade laget i den avgörande kvalmatchen mot Friscopojkarna.

För jag har GÄRNA fel. STO-området behöver ett lag i division 1.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s