Vallas frågetecken – ladda för kval eller Tjörnderby?

I helgen spelas Tjörns hetaste fotbollsderby mellan rivalerna IFK Valla och Skärhamns IK. Men, denna gång gäller det inte lika mycket som den 4:e oktober 2013 – SE LÄNK IFK Valla-Skärhamns IK 2-3 (2-0) -.

Nej, denna gång har lagen inget att spela för och för bortalaget SIK är det bara ett fint avslut på säsongen.

Vallas coach Robin Olofsson är laddad inför division 4-kvalet men lägger även kraft på matchen mot Skärhamn i helgen.

För Valla däremot, där är det en förfest inför kvalet till division 4. Fotbollsbloggen tar pulsen på Robin Olofsson och frågar såklart:

Hur mycket fokus lägger du på Skärhamnsmatchen?

Även om inte matchen kan ändra läget i serien så är den absolut viktig på flera punkter. Det är ett derby och matchen spelarna väntat på länge. Skärhamn vill säkert bevisa att dem egentligen inte är sämre än oss. Sedan kommer vi använda matchen till att finslipa på detaljer inför det kommande kvalet. De spelare som är skadade nu missar troligtvis kvalet också, men det kan hända att vi vilar en spelare som är lite halvskadad.

I kvalet får ni möta tvåan i Dalslandsfemman, Håfreström, samt ett av division 4-lagen Kungshamn, Henån, Munkedal, Färgelanda (avgörs på söndag). Har du någon önskemotståndare?
Jag har inte någon önskemotståndare men tabeller ljuger aldrig så dem som kommer trea från slutet i fyran är förmodligen sämre än dem andra. Sedan har vi inte scoutat Håfreström, hur dem är.

Vill du möta Henån?
Klart att ett sånt derby skulle locka och göra en redan stor match ännu större.

Känns det rätt att gå upp i division 4 med laget nu?
Vet inte om man på vår nivå kan veta ifall det är rätt tid men jag som tränare och spelarna i laget spelar alltid för att vinna och sedan får man ta det därifrån. Jag kan inte träna ett lag och ha inställningen att komma trea i en serie, då hade jag inte varit tränare, avslutar Olofsson.

Matchen mellan IFK Valla och Skärhamns IK spelas på lördag 14.00 på Sparbanksvallen.

Förutsättningar inför division 4-kvalet:
Valla kommer spela i en 3-lagsgrupp med start i mitten av oktober, precis som Stala/Myckleby gjorde 2016. Där får laget möta tvåan från Dalslandsfemman, Håfreströms IF, samt laget som slutar trea från slutet i division 4 Bohus/dal. Det laget är just nu Henåns IF men på söndag avgörs det och fyra lag är inblandade. Förutom Henån även Kungshamn, Munkedal och Färgelanda. Vinnaren i denna 3-lagskvalgrupp spelar division 4 2018. Skulle sedan Ödsmål vinna kvalgruppen till division 3 så spelar även tvåan i Vallas kvalgrupp i fyran nästa säsong. Hajar ni? Om inte, skicka ett sms eller mail till mig så kan jag förklara hur kvalen i våra serier fungerar. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s