Krönika: Publiken i STO-området går miste om kvalfesten

Nu till helgen kvalar Ödsmål och Valla för att avancera i seriesystemet. Detta är enda hemmamatchen i kvalgruppen för IFK Valla medan Ödsmål som bästa tvåa av division 4-lagen får hemmaplan två av tre matcher (Kinna hemma, Lärje/Angered borta, Jonsered hemma).

Ödsmål börjar kvalspelet på lördag, hemma mot Kinna. Samtidigt kickar Valla igång andra halvlek mot Håfreström på Sparbanksvallen.

Hur lägger man då sådana här matcher, som kan dra upp emot 400-500 åskådare i bästa fall, vid fint väder? Lägger man dem samtidigt som SIF:s herrar möter Grebbestad 17.00? Nix. Tur det. För den matchen gäller mycket, för Grebbestad. Och kan dra publik även den.

Lägger Ödsmål och Valla matcherna samtidigt som SIF:s och Vallen:s damer avslutar sin säsong på Wosab kontra Stora Höga Arena? Ja!

Men framförallt, lägger Ödsmål och Valla sina matcher samtidigt, när båda spelar på hemmaplan? Inom mindre än 3 mils avstånd. Svar JA.

Valla spelar 14.00 på lördag. Ödsmål kickar igång 15. Och jag undrar hur man tänker?

Visst, jag har hört att de spelare inte kunde då och det motståndet föredrog den tiden. Men det viktigaste är väl ändå att matcherna drar publik? Säg att inträdet är 50:- och det kommer 400 åskådare. Det genererar 20 000 till klubben, plus kioskintäkter och kanske lotter under matchen som kunde gjort att klubbarna cashat in lite mer.

Varför lägger man då inte matcherna så det inte krockar? Ett lag kunde spelat 13, ett lag 15. Ett lag kunde spelat lördag, ett söndag. Ja, Valla har till och med möjligheter att spela fredag kväll med ljuset på konstgräsplanen.
Det magiska derbyt mot Skärhamn 2013 spelades på en fredagkväll. Då kom det upp emot 700 åskådare…

Men, nu är det som det är! I helgen är det stor kvalfest både på Tjörn och i Ödsmål. Då hoppas vi givetvis på en bra start och att båda lagen spelar lika vass offensiv fotboll som de spelat hela säsongen. Lycka till!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s