Efter silvret i damtvåan – nu tackar ”Jibban” för sig

När Vallen inför säsongen letade tränare så räckte Michael Jivby till slut upp handen. Men, nu är det finito. ”Jibban” har sagt adjö till tjejerna i laget och har tillsammans med Christer Eraker bestämt sig för att lämna laget. Nu börjar föreningen en ny jakt. Jakten på hen som kan tänkas träna laget 2018.

Vallens damer och dess ledning är på jakt efter en ny tränare. Detta sedan Michael ”Jibban” Jivby valt att lämna uppdraget.

Varför hoppar du av?
– Jag och Christer är rörande överens om att gruppen behöver nya röster. Vi har varit där länge och det är inget mer dramatiskt än så. Åren har varit roliga och vi har haft många framgångar, i huvudsak med Vallenprodukter med inslag utifrån. Vi har seriesegrar och kvalvinster som man minns med glädje. I kvalen vi spelat så har ju vi varit nederlagstippade men stått som segrare i bägge kvaltabellerna. Det har blivit två säsonger i division 1 och surast var 2016 helt klart då vi enligt mig hade tillräckligt med kvalité i truppen för att hänga kvar. Enligt mig handlade det enbart om psyket och den hårdhet som krävs för att fixa rätt antal poäng för att hänga kvar. Det var en stor besvikelse när det inte gick som vi önskade.

Vad behöver Vallen för typ av tränare?
– Tjejerna behöver en ledare som lyssnar av och är följsam men även bestämd. Kunnig naturligtvis men inte överambitiös.

Kommer du leta efter en ny roll inom fotbollen, eller vill du ta ett break?
– När det gäller framtiden så finns det inget klart. Vi får se om något roligt dyker upp för det är viktigt att det skall vara skoj och känns rätt. Om det blir på plan eller vid sidan av ingen aning. Jag kanske slutar som expert på din blogg, avslutar Jivby med glimten i ögat.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s