Krönika: ”Känslosam kvaldag för STO-lagen”

Lokalfotbollen börjar gå mot sitt slut och igår var lördagen som många i och runt Ödsmål och Valla väntat på. Ödsmål skulle 15.00 börja sin kvalresa mot Kinna IF hemma på IP och fick rapporter att Jonsered besegrat Lärje/Angered med hela 6-0. Därför var det full fart framåt då målen givetvis skulle bli viktiga.

Rutinerade Jonathan Fhager-Karlsson fick ett hjärnsläpp och fick rött kort i inledningen av matchen.

Men vi börjar på Sparbanksvallen. Jag kände lite extra pirr när man satte sig i bilen för att åka dit. Man har följt STO-lagen så nära i så många år och då är kval något extra även för mig som inte har några direkta ”känslor” för klubbarna. Därför ville jag så mycket och framförallt IFK Valla när domaren Benny Berntsson blåste igång matchen.

Jag ställde mig bakom Håfreströms mål för att fota och märkte att bortalagets målvakt sökte frisparkar vid minsta närkontakt. Något som Meyer/Bergholtz/Fhager-Karlsson började störa sig på, och framförallt Tobias Tilly. Dryga kvarten spelad så kommer en lång boll med sikte Jonathan Fhager-Karlsson. Målis ut och slänger sig och limmar bollen. Farandes med raka sulor kommer Vallas anfallare rätt i magen på keepern. Rött kort? Givetvis. Ja, Fhager-Karlsson gick nästan av planen innan domaren visat kortet.

Och det här har gjort att jag funderat i 24 timmar nu. Vad var det som hände? Rutinerade Fhager-Karlsson, som spelat så högt upp i fotbollssystemet, kom till Valla innan den här säsongen och har gjort ett avtryck, stort sådant. Han älskar att ha bollen vid fötterna, levererar fantastiska mackor, har en enorm speed och samtidigt näsa för mål. En stor anledning till att Valla är i det här kvalet.

Men igår då. Ett fullständigt HJÄRNSLÄPP. Och JFK, skicka 10 000 röda rosor till Christopher Nilsson. Han räddade din dag. Vallas säsong. Och kanske till och med sköt upp Valla i division 4. Du själv bör komma till träningen i veckan med en stor kaka till killarna i laget och en ursäkt. Discoboys hade behövt dig mot Kungshamn i nästa match…

I paus vid underläge 0-1 och en man mindre satte jag mig lite missnöjd i bilen och åkte mot Ödsmål. Det missnöjet försvann när jag i ”division 5 Bohuslän”-gruppen på Facebook nåddes av Markus Johanssons rapport att ”Kicke” avgjort i den 93:e minuten.

Väl på ÖIP så gjorde Ödsmål vad de kunde. Planen var svårspelad och spelarna halkade. Laget försökte trilla boll men ett disciplinerat Kinna försvarade sig väl. Ödsmål ville så mycket och gjorde en bra match och jag och många andra fick applåderna en gång i matchen när Mardo Kouzalian tog alldeles för lång tid på sig men ändå lyckades sätta 1-0 i mitten av andra.

Det blev till slut 1-1 men kvalet lever, både för Valla och Ödsmål. Vinner Valla mot Kungshamn är dem i division 4 och skulle ÖIK vinna två raka så är laget troligtvis i division 3 om inte Kinna vinner de två återstående och får bättre målskillnad. 

Ödsmål deppade efter att laget ”bara” fått 1-1 mot Kinna. Men, ÖIK har fortfarande allt i egna händer.

Det var en känslosam kvaldag för STO-lagen, med mycket dramatik. Och jag måste erkänna. Mina nerver tog styggt både på Sparbanksvallen och på Ödsmåls Idrottsplats. Hoppas nerverna lagt sig när jag åker till Angered på lördag. Då krävs seger för Thaqi och Saengsris gäng. Lycka till.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s