Farshad Timkvist blir ny tränare för Vallens damer

Här går det undan! Bara några dagar efter att Michael Jivby lämnat uppdraget som tränare för Vallens IF så har föreningen gjort klart med en ersättare. Ny coach för laget blir Farshad Timkvist, som i somras lämnade uppdraget som tränare för Kungsbackas F-19. Timkvist, som jobbat inom Göteborgsfotbollen i drygt 20 år, har bland annat meriter som tränare för ungdomslagen i ÖIS och Häcken, har tränat division 3-klubben Semberija och U-laget i Jonsered, där han även var assisterande för A-laget. Han har varit instruktör i spelarlyftet för Göteborgs Fotbollsförbund samt varit ledare i klubbar som Gunnilse, Kärra och Västra Frölunda. Dessutom akademiansvarig i Kungsbacka DFF så CV:t är meriterat.

Farshad Timkvist är ny tränare för Vallens IF och ersätter Michael Jivby som valt att hoppa av. (Foto: Jan Andersson, Kungsbacka DFF).

Hur kommer det sig att det blir Vallens IF?
– Jag stod uppsatt som ”ledig tränare” på Göteborgs Fotbollsförbund och när Marith (Rutgersson) frågade mig så kändes det rätt. Jag har aldrig tränat ett damlag innan men jag var assisterande för Kungsbackas A-lag så jag har ändå erfarenhet av det.

Kan du berätta lite om dig själv?
– Jag är från Torsby ursprungligen och flyttade till Göteborg 1997. Jag är advanced-utbildad tränare och startade min tränarkarriär i dåvarande Lundby IF. Är bestämd och strukturerad och en riktig vinnarskalle. Jag är utbildad fritidsledare och jobbar som ungdomssekreterare på Bergsjöskolans högstadie och är även där fotbollsansvarig.

Vad vet du om Vallens IF?
– Jag är lite nörd och följer tabeller noggrant. Jag vet att laget varit uppe i division 1 men åkt ur och att de tappat spelare efter det och haft otur med skador. Sedan såg jag matchen mot Skepplanda och ser stor potential i laget. Jag har fått ett bra intryck av klubben och det verkar vara en förening där alla trivs. Men självklart vill jag skaffa mig lite kött på benen.

Vad kommer Vallen spela för fotboll 2018?
– Jag föredrar en offensiv fotboll på marken. Visst, man kan slå en längre boll men så jag vill ha så mycket rull som möjligt. Det gäller att utnyttja varandras egenskaper och få med ytterbackarna i anfallen. Vi ska vara trygga med boll och använda spelare i rörelse.

Behöver ni förstärka?
– Vi kommer att ha öppna träningar framöver och då är alla välkomna att testa. Sedan tar vi inte in vad som helst utan de ska påverka truppen på ett bra sätt, både socialt och på planen, avslutar Timkvist.

Detta inlägg sponsrades av Kallbergs.


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s