Hattrick i helgens kvalmatch – ”Örten” kan förstöra Ödsmåls division 3-drömmar

Jonsered leder kvalgruppen till division 3 efter storseger mot Lärje/Angered med 6-0. Stor segerorganisatör blev en känd kille i STO-området, nämligen Stenungsunds anfallare i fjol, Robin Örtendahl. Om två veckor kommer han och hans Jonsered till Ödsmåls IP och den matchen kan mycket väl bli en ”final” om vem som går upp i division 3.

Robin Örtendahl gjorde 3 mål för Jonsered i segern mot Lärje/Angered. I samma kvalgrupp ingår Ödsmål. Snart möts lagen.

6-0 och hattrick i en kvalmatch. Det låter väldigt enkelt?
Det var två pigga och inspirerande lag till en början men efter att vi gjorde 3-0 tidigt i andra fick Lärje två snabba utvisningar och luften gick ur. För egen del blev det ett äkta hattrick så formen är god.

Känns det rätt att Jonsered går upp i division 3?
– 6-0 mot ett division 3-lag talar väl sitt tydliga språk. Vi har absolut ett lag för det. På försäsongen slog vi division 2-lag och spelade bland annat 1-1 mot Sävedalen i Östra cupen. Samma Sävedalen slåss om en division 1-plats nu så absolut, det tycker jag.

Hur ska det bli att möta Ödsmål?
Det ska bara bli roligt! Jag har pratat lite med Ardi om vår respektive deras match och jag känner ju i princip hela laget så det blir en match som jag ser fram emot. Jag har faktiskt inte sett dem i år men jag kan nog räkna ut hur Ödsmål är eftersom jag spelat med de flesta i laget. Gustav är alltid ett hot med sin målfarlighet. Det var längesen jag såg Ardi, men det har alltid varit och är säkert fortfarande en väldigt spelskicklig mittfältare. Mod har ju alltid haft en bra speed och så vidare. Det finns självklart kvalitet i laget.

Om två veckor kan ni mötas i en direkt avgörande match om en division 3-plats. Hur ser du på det? Och vem tar hem det?
– Det hade absolut varit superkul om allt hade hängt på sista matchen. Men först och främst ska vi ta Kinna och Ödsmål måste ju då slå Lärje/Angered. Jag tror att vi tar hem det. Man spelar alltid för att vinna och det är sådana här matcher man lever för. Kval är alltid roligt, avslutar Örtendahl.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s