Stenungsundsdomaren Adnan Busuladzic laddar för årets största match

Ni känner till honom, Adnan Busuladzic. Under hela året har han dömt i matcher i division 2 norra Götaland och på söndag avslutas den serien på ett gastkramande sätt. Ettan FC Trollhättan möter fyran Gauthiod, där båda kan gå upp i division 1 vid seger. Mellan lagens elva spelare står en 36-årig rättskipare från Stenungsund, redo att döma säsongens häftigaste match. – Man vill att matchen ska dra igång så snart som möjligt, säger Busuladzic till Fotbollsbloggen STO.

Adnan Busuladzic tar stora kliv för varje säsong och på söndag har han blivit tilldelad det heta division 2-mötet mellan FC Trollhättan och Gauthiod.

Som domare, förbereder man sig på något speciellt sätt inför en sådan här match?
Inte mer än vanligt. Mentalt är det kanske en annan förberedelse med tanke på matchens betydelse. Jag hoppas på solsken, mycket folk och en välspelad fotbollsmatch. Samt en bra insats av mig och mitt domarteam.

Du har dömt denna serie hela säsongen, med undantag för ett par division 3-matcher. Blir upplägget samma nästa säsong?
Det beror lite på hur min coach ser på säsongen som har varit. Annars kan jag inte tro något annat än att det blir en match i veckan i denna serie även nästa säsong. Men först blir det förhoppningsvis lite kvalmatcher och dessutom futsal där jag är nybliven division 1-domare.

Vi har i flera delar av landet i år kunnat läsa om påhopp på yngre domare, domare som avbrutit matcher, domare som blivit slagna och andra påhopp på domare, främst i längre divisioner. Hur reagerar du när du läser om sådant?
– M
an blir bedrövad och ledsen att något man verkligen brinner för ska förstöras av andra. Därför är det bra att man står på sig och är förenad med andra som brinner för samma sak. Så att fotbollen segrar till slut. Jag själv har som tur är aldrig blivit drabbad förutom högljudda negativa åsikter, men aldrig känt mig hotad eller obekväm i min roll som domare. 

Detta inlägg sponsrades av Kungsviken Byggnads.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s