Efter Fotbollsbloggens sågning – nu försvarar sig Fhager-Karlsson

 ”Ett fullständigt HJÄRNSLÄPP!”. (LÄS:”Känslosam kvaldag för STO-lagen”) . Så uttryckte jag mig efter att Vallas Jonathan Fhager-Karlsson fått rött kort i kvalmatchen mot Håfreström, redan efter 19 minuter. Jag såg det som ett solklart rött kort och jag ger nu Jonathan chansen att berätta hur han egentligen såg på situationen som gör att han är avstängd mot Kungshamn.
– Jag förstår att det såg jäkligt brutalt ut från sidan. Jag kände i princip direkt, som du också skrev, att nu åker jag ut. Inte på grund av själva tacklingen utan att jag insåg hur det måste sett ut från sidan. Jag är på bollen först men han är jävligt bra på att skrika ut sin smärta. Inför denna säsongen hade jag aldrig fått ett rött i mitt liv. Nu har jag fått två. Jag vet inte vad man kan dra för slutsatser av det men jag önskar ju att vi går upp i fyran så nivån på domarna blir bättre. Jag känner en enorm tomhet av att missa Kungshamnsmatchen. Jag har fantastiska lagkamrater som stöttat mig och jag borde fått spela nästa match.

Jag uppfattade det som en vårdslös satsning men Jonathan Fhager-Karlsson ser annorlunda på sitt röda kort i kvalmatchen.

Från sidan såg det ut på ett sätt, men hur ser du på situationen?
– Jag får bollen lite för långt ifrån mig och bestämmer mig direkt för att jag går hela vägen. Sedan borde jag försökt få bollen åt vänster för då hade jag undvikit motlägget. Jag är solklart först på bollen och jag är förvånad att inte linjedomaren ser detta. Det är ingen ”brytabenet-tackling” jag levererar. Vi brakar samman och jag inser direkt egentligen att från huvuddomarens vinkel så ser det ut som att jag avrättar målvakten och det är här jag begår det största misstaget. Mitt kroppsspråk utstrålar tydligt att jag gjort ett stort misstag och hade jag istället visat direkt att jag är på bollen först och att målvakten överdrev så hade jag fått gult, det är jag övertygad om. Mina lagkompisar sa att domaren är på det gula kortet i fickan men när jag ställer mig upp och möter hans blick så byter han till rött.

Så du borde reagerat på ett annat sätt?
– Min instinkt är där och då att jag backar och inte skriker på samma sätt som Håfreströmspelarna utan jag kanske klarar mig om jag är lugn, men istället visar han rött kort, suckar Fhager-Karlsson som håller tummarna inför nästa match:
– Vi har en sådan fantastisk sammanhållning i laget så jag hoppas det tar oss till division 4.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s