2017 – Fotbollsbloggen betygsätter STO-lagen

De flesta har redan lagt skorna i källaren och dragit ett streck över säsongen 2017 medan andra har viktiga och mindre viktiga matcher kvar.

Vad hade lagen för målsättning och hur levererade laget under säsongen? Det är dags att betygsätta våra 17 STO-lag från minus till +++++.

SIF:s herrar har gjort en godkänd säsong, trots att truppen ändrats helt från förra året.

Stenungsunds IF herr +++
3 plus kanske låter mycket för ett lag som kommer sluta precis ovanför nedflyttningsstrecket. Men, med en helt grön tränare, med en stor omsättning av spelare och flera tunga tapp innan säsongen så är det en bedrift att hänga kvar i division 2. Ser man på truppen är det 15(!) nya namn sedan fjolåret. Starkt att få ihop det.

Orust FC +++
Liknande som ovan. Laget åker ur division 1 och ändå får man tre plus? Det blev bara 4 segrar 20 matcher men det ska sägas att laget är 9 minuter från att hänga kvar. Orust hade en turbulent försäsong med en tränare som hoppade av, med en trupp som knappt kryddades med några nya namn och med Karin From som hade alldeles för mycket snurrande tankar för att samtidigt kunna prestera. Då får prestationen trots allt +++.

Ödsmåls IK +++++
Wow! Laget har verkligen motsvarat förväntningar och spelat en underhållande fotboll genom hela säsongen. Full fart framåt men samtidigt stabila bakåt. I dubbelmötena har ÖIK 8-1 mot Stala/Myckleby, 12-2 mot Henån och 11-1 mot Vallen. 31-4! Snacka om överlägset bästa STO-lag i division 4!

Stala/Myckleby ++++
På vippen att få samma betyg som Ödsmål även om det skiljer mycket mellan lagen poängmässigt. Istället räknar jag in att laget inte spelat i fyran på väldigt länge, var nykomlingar i år och hade bedrövliga försäsongsresultat. Även om hösten var medioker så ska ni vara stolta över bronset.

Henåns IF ++
Jag hade så höga förväntningar efter fjolåret. Jag såg inga brister i laget överhuvudtaget och tänkte att Henån skulle hota topplagen i fyran. Det slutade med pannkaka och laget höll sig kvar i fyran med nöd och näppe. ALLA i Henåns IF:s A-trupp står nu som ett frågetecken och rycker på axlarna: ”Vad gjorde vi egentligen för fel?”

Vallens IF herr +
Det gick som de flesta befarat. Laget åkte ur division 4 med dunder och brak. Allt hopp stod till Hampus Andersson i generationsväxlingen men anfallaren fick ta ett alldeles för stort ansvar samtidigt som det sprack defensivt. Bye bye division 4.

Vallens IF dam ++++
När division 2-serien lades om så blev den tuffare. Flera ”nya” klubbar tillkom och lag som Skoftebyn, Lödöse/Nygård och Vänersborg är betydligt tuffare än Rössös B-lag och Tjörns DFF som var med när Orust gick upp. Men, ett Vallen utan någon pålitlig målskytt gjorde det bra och hotade om seriesegern ända in i mål. Guldhattar och champagne 2018?

Vallens damer knep silvret i en tuff damtvåa och med en ny tränare finns det väl bara en målsättning 2018?

Stenungsunds IF dam ++
Röös, Jakobson, Tartagni, Javette, Vallenius, Thörner, Mellesdal, Cruz-Aliaga, JINGBLAD, Halldin. TUNGA namn försvann på ett eller annat sätt från startelvan innan och under året och därför blev det som det blev i år. En turbulent säsong när Danielsson kastade in handduken nära seriestart och i och med B-lagets serieseger i fyran kanske det är dags att både tänka och börja om 2018?

IFK Valla +++++
”Vallas tungsprungna backlinje kommer få problem med kvicka anfallare och då gäller det att firma Meyer/JFK levererar”. Så här skrev jag innan säsongen när jag tippade Valla som femma i division 5. Jag drar skämskudden över huvudet och konstaterar att försvaret varit femmans bästa. Samtidigt har Meyer/JFK gjort 47 av lagets 87 mål. 

Gilleby IF +++
Jag förväntade mig mer av denna nu stjärnspäckade trupp. Tollesby kom in. Stengårds och Blanck spetsade till offensiven. Det skulle bli Gillebys år i år. Men, av 12 möjliga poäng mot Lysekil/Valla blev det endast 2. Där sprack drömmen om serieseger/kval i en för året dålig femma där bara fyra lag får godkänt. 

Skärhamns IK ++
Liknande som ovan. 0 av 6 poäng mot Lysekil. 1 poäng av 6 mot Valla. 1 av 6 poäng mot Gilleby. Där sprack säsongen för Tjörnlaget som trivdes bra mot blåbären i Bohusfemman. Gör Valla nu sällskap med LAIK till fyran kan däremot 2018 bli roligare.

Rönnängs FF –
Skador och ny elva för varje match laget spelade. Nej, hoppet blev för stort för Rönnäng från sexan till femman och laget blev en slagpåse. Svårspelade på Tuveslätt men en allt för enkel match för de flesta lagen..förutom Grohed då..

Svenshögens SK +++++
Serieseger, 86 mål på 18 matcher och STO-områdets hetaste målskytt i Daniel Sundling. Man kan inte annat än att lyfta på hatten och ge laget högsta betyg. Men…det grämer säkert hela föreningen att laget blev nollade av Stenungsunds Oldboys.

Henåns IF dam +
Ja, det är fortfarande ett juniorlag som spelar i vår lägsta serie men samtidigt hade de fått ett års kött på benen. 68 mål på 12 matcher är i snitt 5,66 insläppta mål…PER MATCH.

Morlanda GoIF +++
Startade upp på nytt i sommar och fick en halv säsong i B-slutspelet i division 7. Där kom laget tvåa. Ett silver som ger mersmak för laget där flera i truppen aldrig tidigare spelat en seniormatch.

Torp GoIF –
Laget slutade tyvärr sist i division 7 och när sedan Torp även slutade sist i B-slutspelet så var det fakta. Laget är Bohusläns sämsta. Små resurser, stor omsättning av spelare och många som spelar för skoj skull. Glädjande nog var i alla fall att Torp vann 1 match av 16 den här säsongen.

Göta/Ljungskile/Ödsmål dam +++++
Borde jag skämmas när jag inte ens visste att ÖIK hade ett damlag? Eller borde föreningen skämmas som aldrig promotat det utåt? Jag vet inte. Jag fick efter säsongen till mig att detta gäng vunnit division 4 Västergötland. Ödsmål har tydligen några få unga spelare med och självklart ska det nämnas när ett STO-lag tar guld! Grattis till seriesegern +++++!

Detta inlägg sponsrades av Tjörns Sparbank.


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s